ΕΛΛΑΔΑ

1.800.000 ευρώ η επιχορήγηση του Γκίκα Μαγιορκίνη από την κυβέρνηση;Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας για τη χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στους κύκλους δε της ακαδημαϊκής κοινότητας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του κ. Μαγιορκίνη που εξασφαλίζει τη γαλαντομία του κεντρικού κράτους και των διάφορων οργανισμών. Ειδικά αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι στη χώρα μας η έρευνα είναι από τους πλέον υποχρηματοδοτούμενους τομείς και οι περισσότεροι εκ των συναδέλφων του κ. Μαγιορκίνη στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν μπορούν παρά να «ονειρεύονται» τέτοια ποσά για τα δικά τους ερευνητικά εγχειρήματα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυξημένα μέχρι και 90% τα κονδύλια

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, τα κονδύλια στη διάθεση του κ. Μαγιορκίνη για την «εργαστηριακή παρακολούθηση HIV-1 οροθετικών» είναι αυξημένα μέχρι και 90% σε σχέση με το ίδιο πρόγραμμα το 2020. Μάλιστα, το πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια είναι ιδιαίτερα «εμπροσθοβαρές», με το 40% του συνολικού ποσού των σχεδόν 1.800.000 ευρώ -δηλαδή 800.000 ευρώ- να προκαταβάλλεται με την έναρξη της σύμβασης συνεργασίας.

Το γεγονός ότι ο Γκίκας Μαγιορκίνης είναι στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τα παράδοξα κυβερνητικών επιλογών στη διαχείριση της πανδημίας, ίσως οδηγήσει κάποιους να συμπεράνουν ότι είναι από τους παράγοντες που του εξασφαλίζουν την εύνοια της κυβέρνησης. Βεβαίως, η επιχορήγηση είναι νόμιμη. Αλλά δεν παύει να δημιουργεί απορίες και ερωτήματα…

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Πηγή
Με πληροφορίες από Κυριακάτικη Δημοκρατία

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button