Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
FOCUS

Είναι ο στρατός της Βόρειας Κορέας ισχυρός; (pics)

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, είναι το κέντρο της βορειοκορεατικής κοινωνίας. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας είναι ταυτόχρονα ο διοικητής του και ο πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.

Ο στρατός της χώρας χωρίζεται σε 5 σώματα: Ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και οι ειδικές δυνάμεις. Υπό τον έλεγχο του στρατού βρίσκονται και οι ερυθροφρουροί, που αποτελούν ένα παραστρατιωτικό σώμα πολιτοφυλακής.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Τα ενεργά στρατεύματα φτάνουν τους 700.000 ανθρώπους έχοντας από πίσω τους άλλα 4,5 εκατομμύρια εφέδρων. Κάθε άνδρας στη χώρα έχει την υποχρέωση στράτευσης για 9 χρόνια, ενώ μπορεί να κληθεί για επανεκπαίδευση ανά πάσα στιγμή. Θεωρείται ότι ο στρατιωτικός συσχετισμός Βόρειας και Νότιας Κορέας φτάνει το 2 προς 1 αν και η Νότια είναι σχεδόν διπλάσια σε πληθυσμό.

Το 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία η Βόρεια Κορέα είχε στην κατοχή της, 70 υποβρύχια, 4.200 τανκς, 458 μαχητικά αεροσκάφη.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

stratos korea3

Κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται τεράστιες παρελάσεις στο κέντρο της Πιονγιάνγκ, όπως αυτή που συνέβη το Σάββατο. Οι προετοιμασίες γι αυτές τις παρελάσεις συχνά ξεκινούν μήνες πριν την πραγματοποίησή τους. Παρά την πίεση που ασκείται από τη διεθνή κοινότητα, η Πιονγιάνγκ δεν κρύβει τις πυρηνικές τις βλέψεις. Εκτός από τις δοκιμές βαλιστικών πυραύλων, η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποίησε 5 πυρηνικές δοκιμές, δύο εκ των οποίων μέσα στο 2016. Η ηγεσία της χώρας ισχυρίζεται πως η τελευταία πυρηνική κεφαλή που δοκίμασε μπορεί να προσαρμοστεί στους πυραύλους της.

Zuper Service

stratos korea5

Εκτός από τις ΗΠΑ, οι σημαντικότεροι εχθροί της Πιονγιανγκ είναι οι γείτονες Νοτιοκορεάτες αλλά και οι Ιάπωνες. Η ηγεσία της Βόρειας Κορέας, προσπαθεί να πολύ συχνά να συσπειρώσει τους πολίτες της, χρησιμοποιώντας τον “εξωτερικό κίνδυνο” κάθε φορά που οι ΗΠΑ πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, λέγοντας πως πρόκειται για “πρόβες εισβολής”.

stratos korea9

Ένα όμως από τα βασικά προβλήματα του Βορειοκορεατικού στρατού είναι η μάλλον ξεπερασμένη τεχνολογία του εξοπλισμού του. Κι αυτό καθώς ο εξοπλισμός παραμένει ίδιος από την δεκαετία του 1980. Ήταν μεν καλός για την εποχή, όχι όμως και για σήμερα. Ακόμα και αν διατηρούν λειτουργικά τα τανκς και τα μαχητικά τους, εξασκούνται ελάχιστα στα logistics που χρειάζονται οι μηχανοκίνητες δυνάμεις με βάση τα αποθέματα καυσίμων.

stratos korea7

Σύμφωνα με την λίστα Global Firepower και την κατάταξη των χωρών με βάση την δύναμη πυρός τους, το 2016, η Βόρεια Κορέα κατατάσσονταν στην 25η θέση, ανάμεσα στις 126 χώρες που καταγράφονται, ενώ οι κύριοι εχθροί τους Νότια Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ καταλάμβαναν αντίστοιχα την 11η, την 7η και την 1η θέση αντίστοιχα!

stratos korea6 stratos korea4 stratos korea2 stratos korea1

 

 


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button