ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
FOCUS

Η πράσινη λεωφόρος αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το Πόρτο Αλέγκρε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στη μακρινή Βραζιλία και μια πόλη η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Το βασικό αξιοθέατο, ωστόσο, της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης και πρωτεύουσας της πολιτείας Rio Grande do Sul δεν βρίσκεται στις δαντελένιες ακτές της που βρέχονται από τα νερά του ατλαντικού ωκεανού αλλά παραμένει καλά κρυμμένο στην καταπράσινη «καρδιά» της.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ο λόγος για τη λεωφόρο Rua Goncalo de Carvalho, κατά μήκος της οποίας συναντά κανείς περισσότερα από 100 τροπικά δέντρα, το ύψος των οποίων φτάνει έως και τον έβδομο όροφο γειτονικών κτηρίων.

Η λεωφόρος αγγίζει σε μήκος τα 500 μέτρα, το σύνολο των οποίων βρίσκεται στη σκιά… τροπικής βλάστησης, καθιστώντας τον συγκεκριμένο δρόμο έναν από τους ομορφότερους δρόμους του πλανήτη.

“IN_AND_OUT

Οι φυλλωσιές των δέντρων δημιουργούν ένα πράσινο τούνελ, που ακόμα και ηλιαχτίδες του ήλιου δυσκολεύονται να το διαπεράσουν.

Η ιστορία πίσω από την πιο πράσινη λεωφόρο του πλανήτη θέλει τα δέντρα να έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Rua Goncalo de Carvalho τη δεκαετία του 1930 από τους υπαλλήλους μιας γερμανικής ζυθοποιίας που λειτουργούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Mechanical Solutions

Το 2005, η κατασκευή ενός πολυκαταστήματος σε γειτονική έκταση έθεσε σε κίνδυνο τα περίπου 500 μέτρα της κατάφυτης λεωφόρου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίες οδήγησαν με τη σειρά τους στην αναγνώριση της οδού ως τμήμα της ιστορικής, πολιτιστική και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων αποτέλεσαν και την αφορμή ώστε η άσημη, έως εκείνη τη στιγμή, λεωφόρος να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
carandmotor.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button