ΠΡΟΣΩΠΑ

Σωκράτης Κόκκαλης: Ο άνθρωπος που «έχτισε» την αυτοκρατορία του Ολυμπιακού (video)

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης αποτέλεσε τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού, βγάζοντας την ομάδα από τα «πέτρινα» χρόνια και μετατρέποντάς την στην απόλυτη πρωταγωνίστρια του ελληνικού ποδοσφαίρου για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο ιστορικός ηγέτης των Ερυθρολεύκων ανέλαβε την προεδρία του συλλόγου σαν σήμερα, στις 15 Απριλίου 1993 και με τις κινήσεις του ανέβασε τους Πειραιώτες, που μέχρι τότε αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στην κορυφή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τη σεζόν 1996-97 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από δέκα «άγονα» χρόνια και έκτοτε κυριάρχησε κερδίζοντας επτά συνεχόμενους τίτλους.

Μετά από 17 χρόνια στην προεδρία της ΠΑΕ ο Σωκράτης Κόκκαλης παρέδωσε τα ηνία των Ερυθρολεύκων στον Βαγγέλη Μαρινάκη στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Άφησε ως κληρονομιά 12 πρωτάθληματα, 5 Κύπελλα και την καθιέρωση του Ολυμπιακού στην ελίτ της Ευρώπης μέσω της σταθερής παρουσία της ομάδας στο Champions League, έχοντας εξασφαλίσει για πάντα τη θέση του στο πάνθεον του συλλόγου.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button