ΠΡΟΣΩΠΑ

Ματέο Σαλβίνι: Ο Ιταλός πολιτικός που τολμάει να λέει τα πράγματα με τ’όνομά τους

Ο Ματέο Σαλβίνι (Matteo Salvini, 9 Μαρτίου 1973) είναι Ιταλός πολιτικός, ο οποίος από την 1η Ιουνίου 2018 διατελεί Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας και Υπουργός Εσωτερικών.

Επιπλέον, είναι Ομοσπονδιακός Γραμματέας της Λέγκας του Βορρά από τον Δεκέμβριο του 2013 και ο ηγέτης του κόμματος Noi con Salvini (Μαζί με τον Σαλβίνι) από τον Δεκέμβριο του 2014. Είναι γερουσιαστής στην ιταλική Γερουσία από τον Μάρτιο του 2018. Επίσης, διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2018.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Έχει θεωρηθεί ως ένας σκληρός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, που έχει έντονη κριτική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για το ευρώ. Ο Σαλβίνι αντιτίθεται στην παράνομη μετανάστευση στην Ιταλία και την ΕΕ, καθώς και στη διαχείριση των αιτούντων άσυλο από την ΕΕ. Θεωρείται, επίσης, ένας από τους κυριότερους ηγέτες του λαϊκιστικού κύματος που συγκλόνισε την Ευρώπη κατά τη δεκαετία του 2010 και μέλος του νεο-εθνικιστικού κινήματος, μίας δεξιάς ιδεολογίας που έδωσε έμφαση στην αντι-παγκοσμιοποίηση, στον εθνικισμό και στον προστατευτισμό.

Ο Σαλβίνι αποκαλείται “Ο Αρχηγός” (Il Capitano) από τους υποστηρικτές του. Πολλοί πολιτικοί σχολιαστές και εφημερίδες, όπως ο Guardian, οι New York Times, οι Financial Times, ο The Economist και η Huffington Post, τον χαρακτήρισαν ως τον πιο ισχυρό και επιφανή άνθρωπο στην Ιταλία σήμερα.

Οι πολιτικές του απόψεις έχουν χαρακτηριστεί από τις βρετανικές ιστοσελίδες The Guardian και The Independent ως ακροδεξιές.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button