ΠΡΟΣΩΠΑ

Little Richard: Εφυγε από τη ζωή ο θρύλος του rock’n’roll

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Little Richard, σε ηλικία 87 ετών, σύμφωνα με τον γιο του, Ντάνι Πένιμαν. Ο Little Richard ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του rock’n’roll, δημιουργός μερικών από τις πιο μεγάλες επιτυχίες στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής, και μεγάλη επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες σε κάθε γενιά μουσικών.

Ο Little Richard – του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν ο Ρίτσαρντ Πένιμαν – είχε προβλήματα υγείας για πολλά χρόνια, αφού είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή.

caffeine adv2020b

Το περιοδικό Rolling Stone μετέδωσε ότι ο γιος του Ρίτσαρντ, Ντάνι Πένιμαν, «επιβεβαίωσε τον θάνατο του πρωτοπόρου… αλλά είπε ότι η αιτία του θανάτου ήταν άγνωστη».

neratzoulis neo

Η καριέρα του Ρίτσαρντ ξεκίνησε όταν ήταν στα μέσα της εφηβείας, στα τέλη της δεκαετίας του ’40, αλλά οι πρώτες ηχογραφήσεις του απέκτησαν μικρή επιτυχία.

Η επιτυχία ήρθε όταν υπέγραψε στη Special Records το 1955, και κυκλοφόρησε μια σειρά από singles που ήταν μεταξύ των πιο άγριων και πιο φανταχτερών της εποχής του rock’n’roll – Tutti Frutti, Long Tall Sally, Rip It Up, The Girl Can’t Help It, Lucille, Keep A-Knockin ‘and Good Golly, Miss Molly, μεταξύ άλλων – και αυτό τον έκανε αστέρι και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button