ΠΡΟΣΩΠΑ

ΗΠΑ, Αβρίλ Χέινς: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής όλων των μυστικών υπηρεσιώνΗ Αβρίλ Χέινς επιλέχθηκε από τον νεοεκλεγέντα  πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να ηγηθεί των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Η ίδια έχει υπηρετήσει στη δεύτερη πιο σημαντική θέση στην ηγεσίας της CIA, ενώ τώρα θα προΐσταται όλων των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ όπου το ηθικό εδώ και αρκετό καιρό είναι χαμηλό εξαιτίας των κατηγοριών που δέχεται όλο αυτό το διάστημα από τον Τραμπ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η Χέινς, είναι δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, είναι εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας  και έχει καφέ ζώνη στο τζούντο ενώ έχει και άδεια πιλότου. Μάλιστα παλαιότερα προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό με ένα μικρό αεροσκάφος.

Η Χέινς είναι η πρώτη γυναίκα που επιλέγεται για τη θέση του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, η οποία δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, με στόχο το συντονισμό της δράσης των συνολικά 17 υπηρεσιών πληροφοριών που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

swell adv 2021

Πηγές αναφέρουν πως η τοποθέτησή της θα εγκριθεί με ψήφους τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η διαδικασία όμως προβλέπει, πως πριν την έγκριση θα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο και θα υποβληθεί σε σειρά σκληρών ερωτήσεων σχετικά με τον ρόλο της ως αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, αλλά για τις απόψεις σχετικά με τις απειλές σε θέματα εθνικής ασφάλειας από τη Ρωσία μέχρι τις απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο.

«Η Αβρίλ είναι έξυπνη και ικανή» δήλωσε ο Μαρκ Γουόρνερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας. «Αναμένω ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με σχολαστικές ερωτήσεις από τους γερουσιαστές των δύο κομμάτων» εκτίμησε ο ίδιος.

Όταν ήταν στη CIA, η Χέινς έκανε αποδεκτή εισήγηση να μην προχωρήσει σε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Υπηρεσίες που εμπλέκονται στην παρακολούθηση υπολογιστών που χρησιμοποιούσαν υπάλληλοι της αρμόδιας επιτροπής πληροφοριών για τη σύνταξη έκθεσης σχετικά με την κράτηση ύποπτων εξτρεμιστών οι οποίοι υπόκεινται  σε βασανιστήρια.

Μιλώντας νωρίτερα φέτος στο Daily Beast, η Χέινς είπε ότι βρήκε «πειστική» την σύσταση να μην ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις και υποστήριξε πως η υπόθεση δεν σχετίζεται με την έκθεση ή το πρόγραμμα ανάκρισης και καταδίκασε τα βασανιστήρια ως κάτι «ανήθικο».

Επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Εκεί, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση να επιτραπεί η είσοδος μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων από τη Συρία στις ΗΠΑ.

Η Χέινς θα  διαδεχθεί τον Τζον Ράτκλιφ, πρώην μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, που είχε μικρή εμπειρία σε ότι αφορά τις μυστικές υπηρεσίες και  ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Φεβρουάριο. Κατηγορείται μάλιστα ότι  διέθεσε στον Τραμπ πληροφορίες που χρησιμοποίησε κατά Ρεπουμπλικάνων, πολιτικών αντιπάλων του, συμπεριλαμβανομένου του Μπάιντεν.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button