Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΠΡΟΣΩΠΑΓιώργος Γιανκόπουλος: Ο Ελληνικής καταγωγής επιστήμονας ηγείται της έρευνας για το εμβόλιο...

Γιώργος Γιανκόπουλος: Ο Ελληνικής καταγωγής επιστήμονας ηγείται της έρευνας για το εμβόλιο στις ΗΠΑ

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Την ώρα που επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακαλύψουν είτε το φάρμακο, είτε το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας και δισεκατομμυριούχος Γιώργος Γιανκόπουλος, συνιδρυτής της φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron, ηγείται από τις 15 Φεβρουαρίου της αμερικανικής προσπάθειας για την ανακάλυψη εμβολίου και θεραπευτικής αγωγής κατά του κορονοϊου.

Μάλιστα, ο Γιώργος Γιανκόπουλος, με καθαρή περιουσία 1,2 δισ. δολάρια, είναι ένας από τους 10 δισεκατομμυριούχους της Υγείας που έγιναν πλουσιότεροι κατά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το Forbes.

mechanical adv 2021

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο 61χρονος επιστήμονας, τόνισε πως οι κλινικές μελέτες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και δεν αποκλείεται μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να αρχίσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους.

apostolakis adv 2

Με καταγωγή από την Καστοριά – Η μητέρα του επέστρεψε στο σχολείο στα 60 της!
Ποιος είναι ο Γιώργος Γιανκόπουλος, ένας από τους πιο επιτυχημένους επιστήμονες βιοϊατρικής στον κόσμο;

Σύμφωνα με το ellines.com, ο Γιώργος Γιανκόπουλος -επικεφαλής επιστήμονας, Πρόεδρος και Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας στην εταιρεία Regeneron Laboratories- γεννήθηκε το 1959.

Ο παππούς του, Γιώργος Δάνης Γιανκόπουλος, γεννήθηκε στην Καστοριά πριν την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους. Κατάφερε να δραπετεύσει στην Αυστρία, όπου μάλιστα έμαθε μόνος του τη γερμανική γλώσσα και πήρε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Η οικογένεια της μητέρας του ασχολούνταν επαγγελματικά με τις γούνες. Η εκπαίδευσή της διακόπηκε αναγκαστικά, όμως επέστρεψε στο σχολείο στα 60 της! Μάλιστα, αποφοίτησε πρώτη στην τάξη της.

Ο ίδιος αποφοίτησε έχοντας αριστεύσει τόσο στη Σχολή Επιστημών του Μπρονξ, όσο και στο Πανεπιστήμιο Columbia, και ύστερα απέκτησε το πτυχίο του και το διδακτορικό του.

“Ο κύριος λόγος που πήγα στο Λύκειο των Επιστημών του Μπρονξ ήταν επειδή ο τίτλος του είχε τη λέξη “επιστήμη” μέσα”, λέει ο ίδιος. Ήθελε να γίνει επιστήμονας.

Ο πατέρας του -που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και είχε κάνει πολλές δουλειές για να τους μεγαλώσει- έλεγε, σύμφωνα με το ellines.com, ότι δεν είχε κάνει τόσες θυσίες για να γίνει ο γιος του ένας ακαδημαϊκός ερευνητής με χαμηλή αμοιβή. Πίστευε ότι θα έπρεπε να γίνει γιατρός. Ο Γιανκόπουλος ξεκίνησε από μια start-up εταιρία που είχε στόχο να βρει νέους τρόπους να αναγεννά νευρώνες για να θεραπεύει πιθανές ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα, όπως το Αλτσχάιμερ ή το Πάρκινσον. Η εταιρεία αυτή μετέπειτα έγινε γνωστή σαν Regeneron.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble