ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιώργος Γιανκόπουλος: Ο Ελληνικής καταγωγής επιστήμονας ηγείται της έρευνας για το εμβόλιο στις ΗΠΑΤην ώρα που επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακαλύψουν είτε το φάρμακο, είτε το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας και δισεκατομμυριούχος Γιώργος Γιανκόπουλος, συνιδρυτής της φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron, ηγείται από τις 15 Φεβρουαρίου της αμερικανικής προσπάθειας για την ανακάλυψη εμβολίου και θεραπευτικής αγωγής κατά του κορονοϊου.

Μάλιστα, ο Γιώργος Γιανκόπουλος, με καθαρή περιουσία 1,2 δισ. δολάρια, είναι ένας από τους 10 δισεκατομμυριούχους της Υγείας που έγιναν πλουσιότεροι κατά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το Forbes.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο 61χρονος επιστήμονας, τόνισε πως οι κλινικές μελέτες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και δεν αποκλείεται μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να αρχίσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Με καταγωγή από την Καστοριά – Η μητέρα του επέστρεψε στο σχολείο στα 60 της!
Ποιος είναι ο Γιώργος Γιανκόπουλος, ένας από τους πιο επιτυχημένους επιστήμονες βιοϊατρικής στον κόσμο;

swell adv 2021

Σύμφωνα με το ellines.com, ο Γιώργος Γιανκόπουλος -επικεφαλής επιστήμονας, Πρόεδρος και Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας στην εταιρεία Regeneron Laboratories- γεννήθηκε το 1959.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο παππούς του, Γιώργος Δάνης Γιανκόπουλος, γεννήθηκε στην Καστοριά πριν την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους. Κατάφερε να δραπετεύσει στην Αυστρία, όπου μάλιστα έμαθε μόνος του τη γερμανική γλώσσα και πήρε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Η οικογένεια της μητέρας του ασχολούνταν επαγγελματικά με τις γούνες. Η εκπαίδευσή της διακόπηκε αναγκαστικά, όμως επέστρεψε στο σχολείο στα 60 της! Μάλιστα, αποφοίτησε πρώτη στην τάξη της.

Ο ίδιος αποφοίτησε έχοντας αριστεύσει τόσο στη Σχολή Επιστημών του Μπρονξ, όσο και στο Πανεπιστήμιο Columbia, και ύστερα απέκτησε το πτυχίο του και το διδακτορικό του.

“Ο κύριος λόγος που πήγα στο Λύκειο των Επιστημών του Μπρονξ ήταν επειδή ο τίτλος του είχε τη λέξη “επιστήμη” μέσα”, λέει ο ίδιος. Ήθελε να γίνει επιστήμονας.

Ο πατέρας του -που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και είχε κάνει πολλές δουλειές για να τους μεγαλώσει- έλεγε, σύμφωνα με το ellines.com, ότι δεν είχε κάνει τόσες θυσίες για να γίνει ο γιος του ένας ακαδημαϊκός ερευνητής με χαμηλή αμοιβή. Πίστευε ότι θα έπρεπε να γίνει γιατρός. Ο Γιανκόπουλος ξεκίνησε από μια start-up εταιρία που είχε στόχο να βρει νέους τρόπους να αναγεννά νευρώνες για να θεραπεύει πιθανές ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα, όπως το Αλτσχάιμερ ή το Πάρκινσον. Η εταιρεία αυτή μετέπειτα έγινε γνωστή σαν Regeneron.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button