ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιώργος Χατζηπαράσχος: Ο 82χρονος εξπέρ του κανταϊφιoύ από την Κρήτη

O Γιώργος Χατζηπαράσχος, είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο,  κάτι που το Business Insider βρήκε ότι αξίζει να μάθει ο κόσμος στα πέρατα της γης.

Εδώ και δεκαετίες, ντόπιοι στο Ρέθυμνο της Κρήτης και τουρίστες σχηματίζουν ουρές προκειμένου να αγοράσουν το διάσημο χειροποίητο φύλλο του και να δοκιμάσουν τα γλυκά του, όπως μπακλαβά και κανταΐφι.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τώρα πια έχει έρθει η ώρα η φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της Κρήτης.

Η συναρπαστική ιστορία του Γιώργου Χατζηπαράσχου

swell adv 2021

Το ταξίδι του Γιώργου Χατζηπαράσχου ξεκινά το 1958, όταν και έστησε τη δική του οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής χειροποίητου φύλλου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Από τότε μέχρι και σήμερα αμέτρητοι είναι εκείνοι που περιδιάβαινουν το κατώφλι της Εμμανουήλ Βερνάρδου 30 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, για να δουν με τα μάτια τους την ιεροτελεστία της παραγωγής.

To Business Insider επισκέφθηκε το εργαστήρι του Γιώργου Χατζηπαράσχου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκειμένου να μάθει τα μυστικά του. Όπως λέει και ο ίδιος, είναι μια πολύ κουραστική και δύσκολη δουλειά, αλλά είναι αυτό που τον κρατάει ζωντανό.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του αφιερώματος, η δημοσιογράφος του Business Insider αναφέρει πως το δίπλωμα του φύλλου μοιάζει με… χορό, με απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις.

«Στα 86 του χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπαράσκος είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα ο οποίος δημιουργεί χειροποίητο φύλλο. Με τη βοήθεια της γυναίκας και του γιου του, κρατάει την επιχείρηση ζωντανή χάρη στους τουρίστες που επισκέπτονται το ελληνικό νησί της Κρήτης», αναφέρει χαρακτηριστικά η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο του Business Insider

Δείτε παρακάτω το βίντεο – αφιέρωμα του Business Insider:


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button