Κυριακή, 11 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΠΡΟΣΩΠΑΓιώργος Χατζηπαράσχος: Ο 82χρονος εξπέρ του κανταϊφιoύ από την Κρήτη

Γιώργος Χατζηπαράσχος: Ο 82χρονος εξπέρ του κανταϊφιoύ από την Κρήτη

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

O Γιώργος Χατζηπαράσχος, είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο,  κάτι που το Business Insider βρήκε ότι αξίζει να μάθει ο κόσμος στα πέρατα της γης.

Εδώ και δεκαετίες, ντόπιοι στο Ρέθυμνο της Κρήτης και τουρίστες σχηματίζουν ουρές προκειμένου να αγοράσουν το διάσημο χειροποίητο φύλλο του και να δοκιμάσουν τα γλυκά του, όπως μπακλαβά και κανταΐφι.

mechanical adv 2021

Τώρα πια έχει έρθει η ώρα η φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της Κρήτης.

apostolakis adv 2

Η συναρπαστική ιστορία του Γιώργου Χατζηπαράσχου

Το ταξίδι του Γιώργου Χατζηπαράσχου ξεκινά το 1958, όταν και έστησε τη δική του οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής χειροποίητου φύλλου.

Από τότε μέχρι και σήμερα αμέτρητοι είναι εκείνοι που περιδιάβαινουν το κατώφλι της Εμμανουήλ Βερνάρδου 30 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, για να δουν με τα μάτια τους την ιεροτελεστία της παραγωγής.

To Business Insider επισκέφθηκε το εργαστήρι του Γιώργου Χατζηπαράσχου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκειμένου να μάθει τα μυστικά του. Όπως λέει και ο ίδιος, είναι μια πολύ κουραστική και δύσκολη δουλειά, αλλά είναι αυτό που τον κρατάει ζωντανό.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο του αφιερώματος, η δημοσιογράφος του Business Insider αναφέρει πως το δίπλωμα του φύλλου μοιάζει με… χορό, με απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις.

«Στα 86 του χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπαράσκος είναι ένας από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα ο οποίος δημιουργεί χειροποίητο φύλλο. Με τη βοήθεια της γυναίκας και του γιου του, κρατάει την επιχείρηση ζωντανή χάρη στους τουρίστες που επισκέπτονται το ελληνικό νησί της Κρήτης», αναφέρει χαρακτηριστικά η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο του Business Insider

Δείτε παρακάτω το βίντεο – αφιέρωμα του Business Insider:

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble