ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ-2023

ΥΠΕΣ: Αυτός είναι ο νέος εκλογικός χάρτης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τον νέο εκλογικό χάρτη έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αυτός προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής του 2021 τα οποία εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Δύο έδρες κερδίζει η εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής και από μία έδρα ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ Θεσσαλονίκης, με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, όπως διαμορφώθηκε με το προεδρικό διάταγμα 117/2018 – ΦΕΚ 225/Α/31-12-2018.

“ΧΡΥΣΟΣ

Αντίθετα, από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Οι δύο τελευταίες περιφέρειες γίνονται μονοεδρικές.

Στην κατανομή αυτή ενσωματώνεται και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται από τις εκλογικές περιφέρειες, προκειμένου να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έτσι ώστε να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού.

“IN_AND_OUT

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου να προχωρήσει στη σύνταξη προεδρικού διατάγματος που θα αποτυπώνει τις μεταβολές, το οποίο πρόκειται να εκδοθεί έως τις 10 Ιανουαρίου.

Η κατανομή των βουλευτικών εδρών που διαμορφώνει τον νέο εκλογικό χάρτη της χώρας, για τις επόμενες εκλογές:

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button