Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ-2023

Γ. Πλακιωτάκης από ΔΕΥΑΑΝ: Κάνουμε πράξη το μεγαλύτερο έργο υδροδότησης που έγινε ποτέ στον Άγιο Νικόλαο

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει νερό από το φράγμα Αποσελέμη στην παραλιακή, τουριστικά αναπτυσσόμενη ζώνη, αλλά και στην ενδοχώρα του Δήμου Αγίου Νικολάου, είναι το μεγαλύτερο έργο υδροδότησης που έγινε μέχρι σήμερα στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Αυτό, που θα διασφαλίσει την προοπτική της ταχέως αναπτυσσόμενης  περιοχής με τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού το νερό αποτελεί το βασικό παράγοντα ζωής σε ένα τόπο.

“IN_AND_OUT

Ειδικά στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου οι επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα πολλαπλασιάζονται, ο αγωγός του Αποσελέμη και η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ συνιστούν έργα υποδομής που εξασφαλίζουν βιωσιμότητα και δυναμική για το μέλλον της κοινωνίας που ζει και δημιουργεί στον τόπο.

Αυτό αναγνωρίστηκε και από τα στελέχη της διοίκησης και διεύθυνσης της Δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης –Αποχέτευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου, με τα οποία συναντήθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ κ. Βαγγέλης Μαυρικάκης ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για την υποστήριξή του στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό σχήμα όσο και για τις αποφάσεις του ως υπουργού που αφορούν χρηματοδοτήσεις άλλων έργων ή τις παρεμβάσεις του προς άλλα υπουργεία και Υπηρεσίες που αφορούν εντάξεις άλλων δράσεων, μελετών και έργων για την περιοχή. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ΔΕΥΑΑΝ, η οποία παρά το μέγεθος και την υποστελέχωσή της, διαχειρίζεται σήμερα εξελισσόμενα έργα 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Mechanical Solutions

Τα  βασικά προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα η ΔΕΥΑΑΝ, όπως τα παρουσίασαν στον Υπουργό Ναυτιλίας ο πρόεδρος  και τα στελέχη της επιχείρησης στη συνάντηση με τον υπουργό, είναι:

*Το πολύ υψηλό ενεργειακό κόστος που απομυζά ζωτικούς οικονομικούς πόρους από την επιχείρηση απειλώντας τη βιωσιμότητά της. Ο κ. Πλακιωτάκης υποσχέθηκε άμεση επιχορήγηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ύψους 100.000 ευρώ αλλά κυρίως την ένταξη στο πρόγραμμα «Νέαρχος» του υπουργείου,  της μελέτης και του έργου ενός φωτοβολταϊκού πάρκου που στοχεύει να αποκτήσει η ΔΕΥΑΑΝ προκειμένου να καλύψει σε ένα ποσοστό τις ανάγκες της σε ενέργεια.

*Την υποστελέχωση και ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, αφού ο τελευταίος υπάλληλος με σύμβαση αορίστου χρόνου προσλήφθηκε το 2010 και τον εξορθολογισμό του μισθολογικού καθεστώτος καθώς και την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ. Για το θέμα ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει σταδιακά προκηρύσσοντας θέσεις εργασίας και στις ΔΕΥΑΑ. Για δε τις αποδοχές των εργαζομένων τόνισε ότι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί στο πρόγραμμά της για αυξήσεις 25% στους μισθούς σε βάθος της επόμενης τετραετίας.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε αρωγός στα έργο των ΔΕΥΑ του νομού, όπως έχει αποδείξει με την υποστήριξη για την χρηματοδότηση του μεγάλου έργου του αγωγού μεταφοράς από το φράγμα Αποσελέμη καθώς και με τη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης των «νησιωτικών περιοχών», στις οποίες συμπεριελήφθη πρόσφατα και η Κρήτη με δική του παρέμβαση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button