GMG Constructions

Gruppo

BOX Cafe
Tech Hub
Cosmos Fashion
BBQ Stories
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Βραχάσι – Μίλατος: Μία προσέγγιση… (του Δημ.Κουνενάκη)

Σουρλάτσο Cafe

Αναγκάζομαι, παρά το ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος μου σήμερα, να ενημερώσω με προσοχή γι αυτά που δόθηκαν στη δημοσιότητα και υπογράφηκαν από τους  κ Λεμπίδη και  κ Πετσαλάκη. Ο στόχος φυσικά, πλην της επίθεσης στον κ Κοκκίνη, ήταν να απαντηθούν τα γνωστά αγωνιώδη ερωτήματα, γιατί δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ στο Βραχάσι,  Μίλατο και όχι μόνο.

Αυθαίρετα φυσικά ο συντάκτης αναφέρεται στον συνδυασμό μου με στόχο τον κ Κοκκίνη. Με σεβασμό στους δύο υπογράφοντες και υποψήφιους  θέλω να  θυμίσω. Ο κ Λεμπίδης Μανόλης, αφού αποφάσισε να ταχθεί με τον κ Ζερβό, σε επικοινωνία που είχαμε του είπα  ότι θα έχει μεγάλο πρόβλημα να κατέβει στο Σίσι και τη Μιλάτο και να μην μπορεί να απαντήσει  για την αγνόηση  του παραλιακού μετώπου, του αποχετευτικού, του σχολείου κλπ. ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. Ο κ Πετσαλάκης, που επίσης υπογράφει, εξελέγη με τον συνδυασμό μου το 2010, παραιτήθηκε όμως σύντομα, δεδομένου ότι δεν υιοθετήσαμε την  ένταση και το διχασμό που επιδίωκε λόγω προηγούμενων καταστάσεων. Το Βραχάσι είχε κατάλοιπα και δεν περάσαμε εύκολα τον πρώτο και πλέον χρόνο.  Μόλις όμως3,5 χρόνια είχαμε , δηλαδή 3 στην πράξη, και όχι 8 (;) όπως  έγραψε ο συντάκτης. Και η συνεργασία και η συνεννόηση προείχε και νομίζω πως εξελίχθηκε καλά..

Προέχουν φυσικά οι σημαντικές παρεμβάσεις με προοπτική. Αναφέρομαι πρωτίστως στο παραλιακό. Είχε ξεκινήσει η μελέτη με την συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης από τη πρώην Κοινότητα.  Το προχωρήσαμε, με απόλυτη συνεργασία με τους μελετητές, γιατί το θεωρήσαμε κρίσιμο για την περιοχή.  Έμεινε λίγη εργασία και κυρίως μια πράξη αναλογισμού. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!!! Χωρίς αυτό δεν υπάρχει προοπτική στην περιοχή. Τώρα μάλιστα δεν αναφέρεται ούτε καν σαν προτεραιότητα. Όμως αγαπητοί πολίτες θα ήταν χρήσιμο να δείτε λίγο τον απολογισμό του κ Μαμουλάκη, Δημάρχου του Γαζίου, που αναφέρει ότι με διαγωνισμό ολοκλήρωσε τη μελέτη παραλιακού μετώπου, 6 χλμ,  στο Γάζι (Αμμουδάρα) και έχει πλέον έτοιμη πρόταση για την επόμενη περίοδο. Δυστυχώς   μια τέτοια ευκαιρία χάθηκε στο Σίσι, Μίλατο, ενώ υπήρχε προχωρημένη μελέτη. Αντίστοιχο έγινε και στην Ελούντα όπου αγνοήθηκε προχωρημένη μελέτη για το παραλιακό μέτωπο.

Χωρίς Αποχέτευση έχει μέλλον μια περιοχή και κυρίως τουριστική; Ξεκινήσαμε το λίγο χρόνο που είχαμε αλλά δεν προχώρησε  στα ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. Και αυτό μένει για τους επόμενους

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Για το σχολείο του Σισίου, αφού  εγκαταλείφτηκε το Τοπικό Ρυμοτομικό που προχωρήσαμε, δεν έγινε τίποτα όπως και με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.  Έγραψαν μάλιστα ότι αποτελεί στόχο για την επόμενη ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ !!!. Δεν αποτελούσε  φαίνεται στόχο για την παρούσα ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ σε αντίθεση με πολλούς Δήμους στην Κρήτη που προχώρησαν σε έργα.

Η μελέτη για τον δρόμο Τόμαρος – Σίσι έγινε από την Περιφέρεια αλλά δεν υπήρξε καμία κίνηση για την προώθηση ενός σημαντικού έργου. Όπως έγινε, με ότι σοβαρό έργο στην περιοχή αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο..

Zuper Service

Για το Λιμενικό Σισίου υποτίθεται ότι θα είχαμε μια μελέτη. Δεν είδαμε κάτι. Και αυτό την επόμενη τετραετία. Αφού κι εδώ χάθηκε μια ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ.

Αναφέρω συνοπτικά τα παραπάνω γιατί αποτελούν σημαντικές και κρίσιμες παρεμβάσεις και υποδομές  στην περιοχή για την στήριξη  της κοινωνίας και της οικονομίας. Προϋποθέσεις για  το μέλλον.

Δεν αναφέρομαι για συντηρήσεις, ασφαλτοστρώσεις, τις αναπλάσεις που έγιναν την τριετία μας. Τώρα τα θεωρούν μεγάλες παρεμβάσεις !!! Με το LEADER (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα) είχαμε ετοιμάσει και είχαμε έγκριση για δεκάδες ορεινές, φυσιολογικές διαδρομές σε όλο το Δήμο και στο Βραχάσι-Σίσι-Μίλατο με στόχο την στήριξη του εναλλακτικού τουρισμού καθώς και παρέμβαση στο Σπήλαιο της Μιλάτου. Δίστασε ο κ Ζερβός και έχασε το έτοιμο  πρόγραμμα που παραδώσαμε , σε αντίθεση με τη Σητεία που υλοποίησε το δικό της αντίστοιχο πρόγραμμα. Η διαχείριση επίσης του θέματος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ δεν ήταν ούτε σωστή ούτε σοβαρή. Προσθέτω επίσης τον παραλιακό δρόμο Μίλατος-Σίσι.

Σε μια τυχαία συνάντηση στη Νεάπολη, χωρίς να κρίνω το κλίμα, ανέφερα στον κ Σουλαδάκηκη Γ, ότι δεν έγινε τίποτα στη περιοχή από τον κ Ζερβό. Πως προέκυψε  τώρα ότι αναφέρθηκα στα τρία πρώτα χρόνια (και όχι 8) της παρουσίας μου στην περιοχή και μάλιστα το έκανα τέσσερα χρόνια(!!!) μετά την θητεία του κ Ζερβού, δεν το κατανοώ. Και όμως το επικαλούνται ορισμένοι φανατικοί . Όπως κάνουν και στην πρόσφατη ανακοίνωση. Επιμένουν μάλιστα μερικοί, ότι στον τόπο μας εξελίσσεται κομματικό παιγνίδι, χωρίς να αντιλαμβάνοντα ότι στο μικρό μας μέρος δεν χωρούν τέτοιες λογικές. Ούτε υπάρχουν ανάλογες δυνάμεις.

Επειδή ερωτήθηκα(;)  ενημερώνω ότι από τον ΟΑΚ προωθούμε τον κυκλικό κόμβο στην Τάρμαρο. Πρότεινα ακόμα να προχωρήσει η μελέτη για τη διαχείριση των νερών στο Σίσι Επίσης το Υπουργείο Υποδομών προωθεί (με ΣΔΙΤ) τον ΒΟΑΚ Χερσόνησσος-Νεάπολη, με σήραγγες πίσω από το Σεληνάρι.  .

Ελπίζω τα παραπάνω να είναι χρήσιμα. Δεν επιδιώκω τίποτα περισσότερο.

Δημήτρης Κουνενάκης

Πρώην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου


Yiannis Jewellery


MECHANICAL - CLIMATHERM

Back to top button