ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ποιος θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για την Περιφέρεια Κρήτης;

Ο πρώην βουλευτής και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, είναι το πρόσωπο που θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για συνεργασία, εάν ο νυν Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης αποφασίσει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές, στο νησί.

Αυτό προκύπτει από άρθρο του parapolitika.gr, με τίτλο «Οι «γαλάζιοι υποψήφιοι» για τις Περιφέρειες».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο:

Η Κρήτη, είναι µια περιφέρεια όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει άριστα πρόσωπα και πράγµατα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόµενο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ εξετάζεται η περίπτωση του πρώην δηµάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη.

Το όνομα του Γιάννη Κουράκη για ενδεχόμενη συνεργασία του με τη ΝΔ, ακούγεται πλέον πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, καθώς βρίσκονται στην κορύφωσή τους οι «ζυμώσεις» για τις υποψηφιότητες, στην σημαντική για πολλούς λόγους και για τα δύο κόμματα, Περιφέρεια Κρήτης.

Είναι δεδομένο ότι η αρχική επιλογή του Προέδρου της ΝΔ ήταν ο νυν Περιφερειάρχης Κρήτης με τον οποίο έχουν γίνει αρκετές επαφές με τελευταία αυτή που είχε πριν από λίγες ημέρες με την βουλευτή της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Στον κ. Μητσοτάκης είναι όμως γνωστό και το… φλερτ του κ. Σταύρου Αρναουτάκη με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα φλερτ που ενίσχυσε τόσο με την αιφνιδιαστική επίσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας στα Χανιά ο πρωθυπουργός, όσο και με την χθεσινή αναφορά του στη ΔΕΘ, όπου ο κ. Τσίπρας έκανε ευθέως άνοιγμα για συνεργασία στον Περιφερειάρχη Κρήτης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η Κρήτη έχει έναν περιφερειάρχη εξαιρετικά ικανό με αποδεδειγμένα σημαντικό έργο. Είναι ένα από τα πρόσωπα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε με θετικό τρόπο να συνεργαστεί για να οικοδομήσει προϋποθέσεις μιας πλατιάς πλειοψηφίας».

Έτσι εδώ και καιρό η ΝΔ έχει «ριχτεί» στην αναζήτηση μίας δεύτερης εναλλακτικής και εξίσου δυνατής υποψηφιότητας για την θέση του Περιφερειάρχη Κρήτης, την οποία τελικά απ’ ότι φαίνεται μάλλον βρήκε στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.

Είναι άγνωστο πόσο έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις και εάν τελικά ο κ. Κουράκης, θα αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνεργασία στις Περιφερειακές εκλογές.

Πολλά θα κριθούν από τη στάση του κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος είναι φανερό πλέον ότι θα πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο και μάλιστα σύντομα…

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close