GMG Constructions

Gruppo

BOX Cafe
Tech Hub
Cosmos Fashion
BBQ Stories
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ο κος Βασίλης Ορφανάκης υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές

Σουρλάτσο Cafe

Την υποψηφιότητα του με το συνδυασμό Δικαίωμα στην πόλη του δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού ανακοινώνει ο Βασίλης Ορφανάκης.

«Κατάγομαι  από την Τουρλωτή Σητείας, γεννήθηκα, όμως  και μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο. Ο πατέρας μου, Μιχάλης Ορφανάκης, ήταν ναυτικός και η μητέρα μου, Χρυσούλα Ορφανάκη, είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος (πρώην Διευθύντρια του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου και υπάλληλος της Διεύθυνσης  Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Λασιθίου).

Είμαι παντρεμένος με τη Γεωργία Καλύβα, Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου και έχουμε δύο παιδιά.

Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Πληροφορική και Πολυμέσα» του ΤΕΙ Κρήτης.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Από το 2001 είμαι μόνιμα διορισμένος εκπαιδευτικός, με οργανική θέση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου, αλλά αποσπασμένος τα τελευταία χρόνια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, στη θέση του Υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, έχοντας στην αρμοδιότητά μου όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας  Λασιθίου.

Σαν καθηγητής πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου έχω λάβει μέρος και διακριθεί, σε συνεργασία με συναδέλφους και με ομάδες μαθητών, σε καινοτόμες δράσεις, όπως το πρόγραμμα ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ V με το έργο «Τηλεχειρισμός Κινούμενου Μοντέλου Μέσω Ασύρματου Δικτύου Η/Υ» που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή έκθεση νέων ερευνητών στη Βουδαπέστη τον Ιούλιο του 2008. Το 2011 οι μαθητές μου δημιούργησαν την ιστοσελίδα για το νησί της Σπιναλόγκα στα πλαίσια του μαθήματος «Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου», η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία 92,27/100. Το 2012 συμμετείχα στο Πρόγραμμα «Hydrobot» του Ιδρύματος Ευγενίδου, αποσπώντας θετικά σχόλια ακόμα και από τον Αθηναϊκό τύπο. Σαν Υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Λασιθίου έχω αναπτύξει μια διανομή του Λειτουργικού  ΣυστήματοςUbuntu το οποίο απευθύνεται στην Προσχολική Εκπαίδευση με την ονομασία U-Preschool και η οποία χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά Νηπιαγωγεία της χώρας. Το Νοέμβριο του 2015 βραβεύτηκα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Παιδείας για το βέλτιστο σενάριο «Καθοδήγηση Lego Mindstorm με τη χρήση του App Inventor», στα πλαίσια του προγράμματος «Αίσωπος».

Zuper Service

Γνωρίζω άριστα την αγγλική  γλώσσα και συμμετέχω ενεργά σε καινοτόμο ερευνητικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σχετίζεται με την εκπαίδευση.

Έχω παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια και παράλληλα, ως επιμορφωτής, έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλές σημαντικές επιμορφωτικές συναντήσεις συναδέλφων μου, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο ενεργητικό μου επίσης έχω αρκετές εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε σχολεία αλλά και σε διάφορες εκδηλώσεις με θέματα Νέων Τεχνολογιών και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Τα τελευταία 4 χρόνια είμαι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία πλέον και στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα με τα εκπαιδευτικά μου καθήκοντα, είμαι κριτής εργασιών σε αρκετά συνέδρια πληροφορικής και έχω κάνει δεκάδες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και περιοδικά, με θέματα που αφορούν στην Επιστήμη των Υπολογιστών και τη διδακτική διαφόρων θεμάτων όπως προγραμματισμός για αρχάριους, ρομποτική κ.ά.

Ως μαθητής είχα ασχοληθεί ενεργά με τη συμμετοχή μου στα μαθητικά συμβούλια, κάτι που συνέχισα στα φοιτητικά μου χρόνια. Από το 2005 – 2011 διετέλεσα  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης, το 2008 – 2010 ήμουν  Μέλος, Οργανωτικός Γραμματέας και Ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου. Από το 2011 μέχρι σήμερα διατελώ ενεργό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το 2012 – 2013 είχα τη θέση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου. Από το 2014 έως και σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος και Ταμίας της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου.

Από το 2017 έως σήμερα είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Τέλος, έχω διατελέσει αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λασιθίου για δύο συνεχείς θητείες, ενώ το καλοκαίρι του 2011 συμμετείχα και ως μέλος του Διευρυμένου Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λασιθίου.

Αγαπώ την πόλη μου, σέβομαι του συμπολίτες μου…

Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ ζω με την οικογένειά μου, εδώ θέλω να δώσω ό,τι μπορώ από τον καλύτερό μου εαυτό.

Η απόφασή μου για την ενασχόληση με τα κοινά προέκυψε μετά την παρότρυνση αρκετών συμπολιτών μας, και, θεωρώ, ήταν μια φυσική εξέλιξη της μέχρι τώρα πορείας μου.

Ο συνδυασμός Δικαίωμα στην Πόλη και ο σημερινός Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, έχουν αποδείξει ότι και ξέρουν και μπορούν. Με αυτή τη νεανική ομάδα, που, με εμπειρία πλέον, όραμα και ιδέες τις οποίες κάνουν πράξη, συντάσσομαι και θα προσπαθήσω να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη βελτίωση των συνθηκών στο Δήμο μας και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.»

Μαζί συνεχίζουμε!!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Yiannis Jewellery


MECHANICAL - CLIMATHERM

Back to top button