GMG Constructions

Gruppo

BOX Cafe
Tech Hub
Cosmos Fashion
BBQ Stories
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ο κος Γιώργος Καφετζάκης υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές

Σουρλάτσο Cafe

Ακολουθεί το κείμενο δήλωσης υποψηφιότητας του κου Εμμανουήλ Καφετζάκη με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Αγίου Νικολάου, κου Νίκου Κοκκίνη.

«Κάθε μέρα ξυπνάμε και ακολουθούμε το ίδιο μονοπάτι, για να ζήσουμε μια μέρα ίδια με τη χθεσινή.

Για χρόνια καθόμαστε και αναμασούμε αυτά που μας λένε.

Μεγαλώσαμε για να μην κάνουμε την διαφορά σε αυτόν τον κόσμο, να μην διαφέρουμε.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Δουλεύουμε συνεχώς, χωρίς να μας μένει χρόνος για να ζούμε τη ζωή για την οποία δουλεύουμε.

Μια μέρα η αίσθηση που λέγεται Ζωή, θα μας αφήσει.

Zuper Service

Οι πράξεις του παρελθόντος θα είναι ότι έχει απομείνει.

Ο πλανήτης θα μείνει εδώ, είτε είμαστε εμείς, είτε όχι.

Είμαστε μια στιγμή μόνο μέσα στο χρόνο, αλλά το αποτύπωμά μας μένει για πάντα.

Είμαστε τα πρόσωπα όλων αυτών που ήρθαν πριν από εμάς.

Και τώρα ήρθε η σειρά μας.

Μπορούμε να διαλέξουμε να ακολουθήσουμε το δικό μας μονοπάτι ,ή, να ακολουθήσουμε το δρόμο που τόσοι άλλοι ακολούθησαν.

Η ζωή είναι μια ιστορία… και το σενάριο το γράφουμε εμείς!»

Με τα λόγια γνωστού καθηγητή ως γνώμονα και αρχές, θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία μου να συμμετάσχω στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, στηρίζοντας τον κ. Νίκο Κοκκίνη ως υποψήφιο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου. Ενστερνίζομαι τις θέσεις της νέας Δημοτικής κίνησης για μια διαφορετική θεσμική λειτουργία του Δήμου, ως μια αποκεντρωμένη οντότητα, δίνοντας την δυνατότητα σε οργανισμούς, αντιδημαρχίες και δημοτικά διαμερίσματα να «ανασάνουν» και να προδιαγράψουν το μέλλον τους, μέσα από μια κοινή διαδημοτική συνεργασία, μακριά από δημαρχοκεντρικές λογικές.

Στηρίζω επίσης με θέρμη την δημιουργία της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών Νεάπολης, καθώς και παρόμοιες που ίσως ανακύψουν, μέσα από ανοικτές, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.

Είναι αναντίρρητο γεγονός ότι ο ενιαίος Δήμος μας, υστέρησε σε παραγωγή έργων, υποδομών, χρηματοδοτήσεων, ολοκλήρωση και ωρίμανση μελετών, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, συγκριτικά με το μέγεθος και τις δυνατότητές του.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που δεν επιτρέπουν στον ορθολογικώς μέσο σκεπτόμενο άνθρωπο να είναι ιδιαίτερα αισιόφρων.

Η συμπάθεια ή αντιπάθεια για μεμονωμένα πρόσωπα, δεν πρέπει να υπερσκελίζει την ανάγκη για μια διέξοδο από την αβελτηρία που έχει περιπέσει ο Τόπος.

Η λογική που πρέπει να επικρατήσει είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Δήμος είμαστε όλοι εμείς, είναι ο Τόπος μας.

Δεν μπορούμε ενδόμυχα να «ζηλεύουμε» τις σύγχρονες, έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, όταν εμείς πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για να «βλάψουμε» τη δική μας.

Οφείλουμε στον εαυτό μας, να αγωνιστούμε προκειμένου να γίνουμε αποτελεσματικότεροι άνθρωποι και να αποτελέσουμε πρότυπο για τη νέα γενιά. Οφείλουμε να γίνουμε κοινωνοί υψηλών αξιών και ιδανικών, ήθους και λογικής.

Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τους διεκπεραιωτές της εξουσίας και να περάσουμε στην διοίκηση του οράματος, του σχεδιασμού, της εξωστρέφειας και της συνεργατικότητας, χωρίς τις λογικές συγκρουσιακού χαρακτήρα που συνηθίσαμε.

Καφφετζάκης Γιώργος*

* Ο Γιώργος Καφφετζάκης είναι Δ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Ν.Ε. Λασιθίου ΤΕΕ/ΤΑΚ και Σύμβουλος Τ.Υ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου.


Yiannis Jewellery


MECHANICAL - CLIMATHERM

Back to top button