ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ηράκλειο: Τα ονόματα που «παίζουν» για τη Δημαρχία – Όνομα έκπληξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Όσο περνούν οι μέρες, ανεβαίνει ο “πυρετός” των διεργασιών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Οι συζητήσεις “δίνουν και παίρνουν” και στο παρασκήνιο ακούγονται πολλά ονόματα για εν δυνάμει υποψήφιους Δημάρχους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για τον Δήμο Ηρακλείου, τα ονόματα που “παίζουν δυνατά”, μέχρι στιγμής, είναι:

– Του νυν Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν θα στηριχθεί από τη ΝΔ, είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ξανά τον Δήμο (αν και πολλοί πιστεύουν ότι τελικά δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα).

– Του πρώην Δημάρχου Γιάννη Κουράκη, ο οποίος αν και δεν ανακοίνωσε ακόμη την υποψηφιότητά του, θεωρείται σίγουρο ότι μετά τις διεργασίες αξιολόγησης του ΚΙΝ.ΑΛ. που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες, θα πάρει το χρίσμα του κόμματος του και θα δηλώσει την υποψηφιότητά του. (Εδώ να τονίσουμε ότι άλλα πρόσωπα του ΚΙΝ.ΑΛ που ενδιαφέρονται για τον Δήμο Ηρακλείου, όπως ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης που ήδη εξέδωσε την διακήρυξη για την δημιουργία πολιτικού φορέα για την διεκδίκηση του Δήμου, ο Φραγκίσκος Παρασύρης που κι αυτός βλέπει θετικά την κάθοδό του στον Δήμο κ.α. θα βρεθούν στο δίλημμα ή να πειθαρχήσουν στο Κίνημα Αλλαγής ή να χαράξουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία).

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

– Στον ΣΥΡΙΖΑ, τα όποια ονόματα συζητήθηκαν μέχρι σήμερα (του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μανώλη Αλιφιεράκη κ.α.) “δεν παίζουν”.

Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες ένα πρόσωπο, το οποίο θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη(;). Ήδη, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αλλά η ανακοίνωση δεν πρόκειται να γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

– Στη Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση να μην στηριχθεί εκ νέου ο νυν Δήμαρχος, έγιναν βολιδοσκοπήσεις σε δύο κομματικά στελέχη: Τον πρώην βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη και τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Ο μεν πρώτος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή (θα είναι υποψήφιος βουλευτής) ο δε δεύτερος ζήτησε χρόνο για να μελετήσει όλα τα δεδομένα.

Μία άλλη επιλογή στην τοπική ΝΟΔΕ Ηρακλείου είναι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γρηγόρης Πασπάτης αλλά και εκείνος ενδιαφέρεται για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ θα κατεβάσει στον Δήμο Ηρακλείου κομματικό υποψήφιο, τότε θα δημιουργηθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στα πολλά στελέχη της που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Λαμπρινού (γι’ αυτό πολλοί εικάζουν ότι τελικά ο νυν Δήμαρχος δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα).

Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα δεδομένα. Όμως, όσο περνούν οι μέρες, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν…

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button