ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Η ΝΔ προτείνει Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την Περιφέρεια ΚρήτηςΘέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση κεντρικά από την ΝΔ του υποψηφίου με τον οποίο θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Κρήτης μετά και την γνωστοποίηση της επαναδιεκδίκησης από τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Η ΝΔ προτείνει Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την Περιφέρεια Κρήτης 2

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από διεξοδικές συζητήσεις και επαφές η κεντρική ηγεσία του κόμματος τα τελευταία 24ώρα κατέληξε σε μία κούρσα για δύο μεταξύ των Μάξιμου Σενετάκη, άλλοτε βουλευτή Ηρακλείου, και Σωκράτη Κεφαλογιάννη, πρώην δημάρχου Ανωγείων.

Ο Μάξιμος Σενετάκης παρότι δεν εμφανίστηκε αρνητικός στο να βοηθήσει στην προσπάθεια του κόμματος για μια ισχυρή πολιτική παρουσία στις Περιφερειακές εκλογές, για τις οποίες άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει πολιτικό νόημα, ωστόσο σημείωνε με νόημα στις επαφές του ότι βασική του προτεραιότητα είναι η επανεκλογή του στις εθνικές εκλογές.

Η ΝΔ προτείνει Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την Περιφέρεια Κρήτης 3

Αντίθετα ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, που επίσης είχε επαφές σε ανώτατο επίπεδο, αν και αρχικά εμφανίστηκε με ενδιαφέρον για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης (το όνομά του ακούστηκε για τον δήμο Μαλεβιζίου αλλά και τον Δήμο Ηρακλείου) εν τούτοις έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβει την υπόθεση διεκδίκησης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Παρότι η επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ για την Κρήτη είναι θέμα ωρών θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της υποψηφιότητας του Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την Περιφέρεια Κρήτης.

Αφενός μεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί ο Μάξιμος Σενετάκης να βρεθεί στο εθνικό ψηφοδέλτιο του κόμματος αφετέρου δε ο πρόεδρος του κόμματος πιστεύει ότι ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που με αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς όρους μπορεί να διεκδικήσει την Περιφέρεια.

Όπως σημειώνουν κεντρικά στελέχη του κόμματος ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης προέρχεται από τα σπλάχνα της αυτοδιοίκησης, με βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών εξελίξεων σε σχέση με τις περιφέρειες, αλλά και με ρόλο συναινετικών συγκλήσεων με όλους τους πολιτικούς χώρους στο πεδίο της αυτοδιοίκησης.

Τα στελέχη αυτά υπενθυμίζουν ότι ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης υπήρξε αυτοδιοικητικός που στο όνομα της ενότητας μιας τοπικής κοινωνίας, παρότι είχε χάσει τις εκλογές το 2014 με διαφορά μόλις μίας ψήφου από τον νυν δήμαρχο Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη, όχι μόνο δεν αμφισβήτησε έστω και τυπικά τη διαφορά της μίας μόνο ψήφου ζητώντας επανακαταμέτρηση κάτι που θα ήταν απολύτως λογικό, αλλά ήταν εκείνος που πρώτος έσπευσε να συγχαρεί τον νέο δήμαρχο με τη μία ψήφο διαφορά.

Παρότι λοιπόν στη ΝΔ επισήμως αναφέρουν ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι ακόμη υπόθεση μεταξύ Μάξιμου Σενετάκη και Σωκράτη Κεφαλογιάννη οι πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες η επίσημη ανακοίνωση θα «κλειδώνει» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο όνομα του Σωκράτη Κεφαλογιάννη.Πηγή
Νέα Κρήτη

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close