GMG Constructions

Gruppo

BOX Cafe
Tech Hub
Cosmos Fashion
BBQ Stories
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Η επόμενη μέρα (του Κωνσταντίνου Κοκκίνη)

Σουρλάτσο Cafe

Ακόμα μια εκλογική διαδικασία πέρασε στην ιστορία το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου. Η πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας συμμετείχε σε αυτή τη κορυφαία δημοκρατική πράξη, επιλέγοντας τους ανθρώπους εκείνους που έκριναν ικανότερους για να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι σημαντικό σαν κοινωνία να καταθέσουμε τουλάχιστον την επιδοκιμασία μας στο σύνολο των συνδημοτών που τόλμησε να εκτεθεί στη δημόσια κρίση, να καταθέσει προτάσεις και κυρίως το όραμα τους για τον τόπο και να ζητήσει την αξιολόγηση μας.

Σε όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε ακούστηκαν πολλές φωνές. Φωνές της λογικής και της εγκράτειας, φωνές της πόλωσης, μα και φωνές που θέλησαν να ανταλλάξουν απόψεις, να αντιπαραθέσουν επιχειρήματα βοηθώντας στο δημόσιο διάλογο με γνώμονα την επιθυμία τους η κοινωνία μας να κάνει βήματα μπροστά. Βήματα που θα οδηγήσουν τον τόπο μας στο μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Αντίθετα πρέπει να έχουμε σαφείς και ξεκάθαρους στόχους, πρόγραμμα και κυρίως όραμα. Όραμα για το που θέλουμε να πάμε και από ποιον δρόμο.

Είναι κοινά παραδεκτό πως παρά τις μεμονωμένες προσπάθειες που έγιναν ώστε ο δημόσιος λόγος να αποπροσανατολιστεί και να ακολουθήσει λογικές του παρελθόντος, λογικές που έχουν οριστικά και αμετάκλητα καταδικαστεί, επικράτησε η λογική, κρατώντας την κοινωνική συνοχή του μικρού μας τόπου αδιάρρηκτη στο τέλος. Σε ένα τόπο που όλοι γνωριζόμαστε καλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να απομονώνουμε υγιείς δυνάμεις του τόπου. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει στο δημόσιο βίο είναι χρήσιμος και μπορεί να έχει το δικό του ρόλο σε ένα πάζλ το οποίο καλείται να συνθέσει ο νέος δήμαρχος.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Όλοι αναγνωρίζουν ότι το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται με την εφαρμογή του Κλεισθένη στην αυτοδιοίκηση, κρύβει δυσκολίες μα και προκλήσεις συνάμα. Είναι κάτι περισσότερο από αυτονόητο ότι το εγώ πρέπει να μπει στην άκρη και να προταχτεί από όλους το εμείς. Σε αυτή την προσπάθεια καθοριστική θα είναι η στάση των δύο βασικών διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου. Δύο πολύ ισχυρές προσωπικότητες με πλούσιο πολιτικό βιογραφικό καλούνται να συνεργαστούν και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην πρόοδο του τόπου, ο καθένας από τη θέση που του ανέθεσαν οι δημότες. Ανούσιες αντιπαραθέσεις ο πολίτης του σήμερα δεν επιθυμεί. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, το αντίθετο μάλλον.

Εξίσου σημαντικός σε αυτή τη νέα περίοδο θα είναι ο ρόλος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είναι καθολικά ανανεωμένο, καθώς τα δύο τρίτα του βρίσκονται για πρώτη φορά σε αυτό το ρόλο. Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου να αναβαθμιστεί, να γίνει πραγματικά ο ναός της δημοκρατίας για τον τόπο μας. Περισσότερο από ποτέ, απαραίτητη είναι η διατύπωση ουσιαστικού πολιτικού λόγου, η κατάθεση προτάσεων και η σύγκρουση ιδεών μέσα από τις οποίες θα προκύψει σύνθεση απόψεων ώστε να λαμβάνονται με ρεαλισμό οι βέλτιστες αποφάσεις, αποφάσεις που θα μπορούν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να υλοποιηθούν.

Zuper Service

Χρήσιμο θα ήταν οι δημότες να αποκτήσουν μια άλλη σχέση με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, να έχουν ενεργή συμμετοχή παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του και ελέγχοντας παράλληλα τους εκπροσώπους τους, τόσο για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από αυτούς, αλλά κυριότερα για τη συνέπεια τους σε σχέση με το προγραμματικό λόγο που κατέθεσαν στο δημόσιο διάλογο.

Καθοριστικότερο όλων όμως, είναι η στάση των ίδιων των εκπροσώπων μας. Των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Η κοινωνία μας έστειλε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα. Ανανέωσε σε εντυπωσιακό βαθμό τη σύνθεση του συμβουλίου και περιμένει πλέον από τις νεότερες γενιές έναν άλλο πολιτικό λόγο, μιαν άλλη λογική. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί από τη γενιά μας και τους νεότερους. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να κτίσουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες ο τόπος θα πορευτεί τις επόμενες δεκαετίες.

Σε ένα τόπο με αναρίθμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα ο οποίος εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικό πλάτος περιλαμβάνοντας περιοχές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αποτελεί ζητούμενο να αποφασίσουμε ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για κάθε τόπο και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε τη στρατηγική με την οποία θα κινηθούμε προκειμένου να υλοποιήσουμε όσα σχεδιάσαμε.

Σε αυτή τη διαδρομή, δύναμη μας είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που συνθέτουν το κοινωνικό σύνολο και επέλεξαν να διαβιώνουν και να δημιουργούν σε τούτο τον τόπο. Για αυτό είναι αναγκαία κάθε επιλογή να είναι προϊόν διαλόγου και σύνθεσης μέσα από την ίδια την κοινωνία.

Μαέστρος αυτής της προσπάθειας είναι ο εκλεγμένος από εμάς του πολίτες δήμαρχος. Του δώσαμε τη μπαγκέτα και τώρα καλείται, αξιοποιώντας την εμπειρία του αλλά και αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα που συνεχώς του στέλνουν οι πολίτες, να διευθύνει αρχικά την ορχήστρα των εκλεγμένων αλλά και όλης της κοινωνίας συνολικά.

Ο τόπος μας έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΛΛΑΞΕΙ, να χαράξει νέα ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΟΝΩΝΤΑΣ τους δημότες βλέποντας μπροστά με αισιόδοξη ματιά, με δυναμική και θέληση να βελτιωνόμαστε διαρκώς.

Έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε καλύτερες πόλεις σε καλύτερα χωριά, με μια κοινωνία που θα αλληλεπιδρά και θα λειτουργεί ενισχυτικά για το συνάνθρωπο.

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους.

Κοκκίνης Κωνσταντίνος


Yiannis Jewellery


MECHANICAL - CLIMATHERM

Back to top button