ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Εξήντα ημέρες πριν από τις εκλογές (του Γιώργου Μπελούκα)Να που μπήκαμε και επίσημα πλέον στην προεκλογική περίοδο σε 60 μέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε για δημοτικές εκλογές, περιφερειακές εκλογές, και Ευρωεκλογές.

Στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης  Α και Β βαθμού θα μπούμε σε ένα πρωτόγνωρο σύστημα που λέγεται απλή αναλογική. Ο  νόμος 4555/2018 λεγόμενος « ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» έρχεται να μας δείξει νέα ήθη στους  δήμους και στις περιφέρειες  θα ζήσουμε πράγματα που ο λόγος για τον δήμαρχο και για τον περιφερειάρχη θα είναι περιορισμένος .

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι πλειοψηφίες δεν θα δημιουργηθούν με τους τρόπους που ξέραμε ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης θα είναι καθαρά πια ένα εκτελεστικό όργανο που θα εκτελεί τις αποφάσεις που θα λαμβάνει το συμβούλιο .

Γεγονός είναι ότι αυτός που θα επιδιώξει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης θα πρέπει να έχει το « γνωθι  σ΄ αυτόν » , γιατί θα έχει ένα συμβούλιο στο όποιο θα δίνει καθημερινό αγώνα με πειστικά επιχειρήματα και δυναμική παρουσία για να λαμβάνονται αποφάσεις για το κοινό συμφέρον στην κατεύθυνση της έγκαιρης και αποτελεσματικής επίλυσης των τοπικών προβλημάτων.

swell adv 2021

Εκτός αυτού θα έχει και τον καθημερινό έλεγχο στη δράση του , από ένα συμβούλιο όμως που θα οφείλει να δρά συλλογικά , δημοκρατικά , υπεύθυνα, που θα σέβεται τον εαυτό του και το ρόλο του και με συμβούλους ενεργούς , δραστήριους , γνώστες των προβλημάτων και των διαδικασιών. Θα ξεκινάει το δημοτικό ή το περιφερειακό συμβούλιο χωρίς ειλημμένες αποφάσεις από τον δήμαρχο ή περιφερειάρχη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Θα πρέπει με την ψήφο μας να δούμε ποίος υποψήφιος  μπορεί να συνθέτει απόψεις, να ξέρει να συνεργάζεται και προπάντων να διεκδικεί για το καλό του τόπου του .Αυτός που έχει  το θάρρος να αναγνωρίζει τα λάθη του, να μπορεί να ακούει το λαό και να μην φοβάται  την δημόσια κριτική. Διότι, μέσα από τη δημόσια κριτική μπορείς και γίνεσαι καλύτερος και είσαι κοντά στο λαό !

Καλή προεκλογική περίοδο.

Γιώργος  Μπελούκας


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button