ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Επίσκεψη του υπ. βουλευτή ΚΙΝΑΛ κου Μανόλη Κλώντζα στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η επίσκεψη σε μια εμβληματική, συμβολική και ιστορική περιοχή της Κρήτης και του νομού μας, το Οροπέδιο του Λασιθίου, είναι κάτι με συγκλόνιζε από τα παιδικά μου χρόνια. Κυρίως όμως μια επίσκεψη – ανάβαση σε αυτό τον τόπο αποτελεί προσκύνημα στην Ιστορία του, στους Ανθρώπους του και στους αγώνες του για την ελευθερία.

Η συστηματική εγκατάλειψη από την Πολιτεία αυτής της μοναδικής περιοχής μας με τους φιλόξενους και εργατικούς ανθρώπους της, σε συνδυασμό με τα ολοένα εντεινόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής, δυσκολεύουν τον πρωτογενή τομέα, συντριπτική άλλωστε ενασχόληση των κατοίκων, και εν τέλει την ίδια τη διαβίωση και την ουσιαστική στήριξη της περιοχής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η έλλειψη ενός συστηματικού, συνεχόμενου και επιτελικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση για την παραμελημένη αυτή ενότητα του νομού μας, όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στον ορεινό όγκο της Δίκτης που αποτελεί την κύρια λεκάνη απορροής του φράγματος Αποσελέμη και που οι σχεδιασμοί του κράτους αφήνουν εκτός και αγνοούν την τοπική κοινωνία, η ολοκλήρωση των υδραυλικών και αποστραγγιστικών έργων σε συνδυασμό με την περιφρούρηση και την προστασία των καλλιεργειών στον κάμπο, η πλήρης απουσία ανταποδοτικών οφελών στην περιοχή, ο βιολογικός καθαρισμός, το οδικό δίκτυο και η απουσία ασφαλούς πρόσβασης από το ΒΟΑΚ, καθώς και πολλές άλλες πρώτιστες αναγκαιότητες που ταλανίζουν την περιοχή, ήταν αυτά που είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω κατά τη χτεσινή μου πρώτη επίσκεψη στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης είχε την ευγενική καλοσύνη να με ενημερώσει για όλη την μεγάλη αυτή γκάμα και πολυσύνθετη ενότητα των προβλημάτων που απασχολούν το Οροπέδιο και να μου περιγράψει με σαφήνεια τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες της δημοτικής αρχής να στηρίξει τον εμβληματικό αλλά παραμελημένο ορεινό Δήμο του νομού μας.

swell adv 2021

Ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με αρκετούς ανθρώπους του μόχθου που μου περιγράψανε με σαφήνεια και ζωντάνια τις εξαιρετικά δύσκολες και ακραίες συνθήκες που βιώνουν για την πρωτογενή παραγωγή και την ολοσχερή εγκατάλειψή τους από το συντεταγμένο κράτος. Η επίσκεψή μου αυτή – που συνειδητά διάλεξα αρχικά τούτη τη δυσπρόσιτη και απομονωμένη περιοχή του τόπου μας για να ενημερωθώ για τα προβλήματά της – είναι μόνο η αρχή για τη στήριξή της.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Θα εξακολουθώ να είμαι καθημερινά δίπλα στις ανάγκες, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους για να μπορέσει ξανά το Οροπέδιο και οι άνθρωποί του να σταθούν αλώβητοι στις δυσκολίες της νέας εποχής.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button