Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

«Ανυπόταχτη Κρήτη»: Υποψήφιος περιφερειάρχης ο κος Γιώργος Πιαγκαλάκης

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Ο πολιτικός μηχανικός και νυν περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιαγκαλάκης επιλέχθηκε ως επικεφαλής της παράταξης «Ανυπόταχτη Κρήτη», στη διάρκεια της συνέλευσής της, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στο Ηράκλειο, «παρουσία των μελών της περιφερειακής κίνησης και αγωνιστών απ’ όλη την Κρήτη».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

DROP Cafe Palermo TECH HUB

«Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, περιγράφηκε η κατάσταση της εργατικής τάξης και της μικρομεσαίας αγροτιάς που πλήττονται βάναυσα από τη δολοφονική μνημονιακή πολιτική που επέβαλε το ελληνικό κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. Η λεγόμενη «έξοδος από τα μνημόνια» όχι μόνο δεν σήμανε το τέλος των πολιτικών αυτών, αλλά τις παγίωσε μέχρι το 2060 με τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα και τα προ-ψηφισμένα μέτρα ώστε να πιαστούν οι στόχοι.

Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι σχεδιασμοί του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου για εξόρυξη υδρογονανθράκων, κατασκευή αγωγών, κατασκευή ΒΑΠΕ, αλλά και το αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Κοινός παράγοντας όλων των παραπάνω είναι ότι θα αλλάξουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού χωρίς δυνατότητα επιστροφής, ενώ τα σχέδια για αγωγούς και εξορύξεις εγκυμονούν τον κίνδυνο να μπλέξουν και τον λαό σε πολεμικές περιπέτειες.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Δηλώνουμε ότι σηκώνουμε το γάντι απέναντι στους σχεδιασμούς κεφαλαίου και κυβέρνησης και σκοπεύουμε να συμβάλουμε στην οργάνωση της αναγκαίας κινηματικής απάντησης σε αγωνιστική, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ανυπόταχτη Κρήτη αποφάσισε να συμμετέχει στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στη δράση έξω από το περιφερειακό συμβούλιο και απέναντι στην περιφερειακή αρχή Αρναουτάκη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Διεκδικούμε παράλληλα τη μαζική υποστήριξή μας και ισχυρή αντιπροσώπευση με εκλογή συμβούλων μας, που θα είναι το «μάτι και το αυτί» των μαζικών δράσεων, ενάντια σε διαχειριστικές λογικές και τα συνήθη κομπρεμί και αλιβερίσια στα οποία επιδίδονται πλήθος άλλων σχηματισμών.

Έπειτα από ψηφοφορία αποφασίστηκε ομόφωνα η προγραμματική διακήρυξη, η οποία θα δημοσιευθεί σύντομα και ο επικεφαλής, που επιλέχθηκε ο Πιαγκαλάκης Γιώργος, πολιτικός μηχανικός και νυν περιφερειακός σύμβουλος. Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα εναλλάσσονται, ενώ θα συγκαλούνται συχνές συνελεύσεις για την οργάνωση της δράσης μας εντός κι εκτός συμβουλίου.

Zuper Service

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους της Κρήτης, τη νεολαία της, σε όλους όσους πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας. Καλούμε όσους μετέχουν στα διάφορα κινήματα του νησιού. Αυτούς που παλεύουν μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συλλογικότητες των πόλεων, αυτούς που αντιστέκονται στις ΒΑΠΕ. Τους ελαστικά εργαζόμενους που αντιπαλεύουν την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Την αγωνιζόμενη νέα γενιά και το φοιτητικό κίνημα του νησιού. Τους αγωνιστές ενάντια στις βάσεις και την πολεμική απειλή. Όλες και όλους που όρθωσαν ανάστημα κόντρα στον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον σεξισμό. Τους καλούμε να συμβάλουν στην προσπάθεια της Ανυπόταχτης Κρήτης για να αναπτυχθούν αγώνες, ώστε να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – περιφέρειας – ΕΕ – κεφαλαίου. Γνωρίζοντας ότι οι πραγματικές μάχες δεν κερδίζονται εντός του περιφερειακού συμβουλίου σε διαδικασίες αντιδημοκρατικές και αποστειρωμένες αλλά με την οικοδόμηση αντιστάσεων και λαϊκών αντιθεσμών άμεσης δημοκρατίας που θα μπλοκάρουν αντιδραστικές αποφάσεις, που θα μπορέσουν τελικά να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του άλλου δρόμου».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button