GMG Constructions

Gruppo

BOX Cafe
Tech Hub
Cosmos Fashion
BBQ Stories
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Αγιος Νικόλαος: Ο απολογισμός έργου του δημάρχου κου Αντώνη Ζερβού

Σουρλάτσο Cafe

Πραγματοποιούμε σήμερα τον 3ο απολογισμό έργου, της παρούσας δημοτικής περιόδου. Ο πρώτος έγινε το 2016, ο 2ος το 2017 και ο 3ος σήμερα – που ουσιαστικά είναι και απολογισμός θητείας – μέχρι τώρα.

Ο σεβασμός μας στην εντολή των συμπολιτών μας υποχρέωνε, αλλά και το σημαντικό έργο που επιτελούσαμε μας οδηγούσε στο να ενημερώνουμε – με παρρησία – τους συνδημότες μας για την πορεία της εντολής που μας είχαν δώσει. Θέλαμε να τους έχουμε κοινωνούς και συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας.

Και δεν φοβηθήκαμε την συζήτηση, την αντιπαράθεση ιδεών για το καλό του τόπου και την εξαιρετική συνεργασία μας με όλους τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που είχαν στόχο την πρόοδο του τόπου τους και όχι την στείρα αντιπαράθεση.

Και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Όπως ευχαριστούμε και το προσωπικό του δήμου που αντιλήφθηκε – στην πλειονότητά του – την διαφορετική λογική λειτουργίας μας, με στόχο – πάντα – την εξυπηρέτηση του δημότη μας.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Το διάστημα αυτό διαχειριστήκαμε ένα μοναδικά δυσμενές πολιτικό τοπίο, για την ελληνική κοινωνία και διοίκηση:

Capital control το 2015.

Zuper Service

Διαδικασία που επηρέασε την λειτουργία του Δήμου όχι τόσο λόγω περιορισμού των πιστώσεων μας αλλά κυρίως διότι επηρέασε τους εργολάβους και τους προμηθευτές που συνεργάζονταν με τον Δήμο δημιουργώντας πρόσθετες καθυστερήσεις στην πρόοδο των δράσεων μας.

Αλλαγή του νόμου για έργα και προμήθειες τον Αύγουστο του 2016, που μπλοκάρισε για μιά ολόκληρη διετία την δημοπράτηση έργων και προμηθειών, μικρών και μεγάλων, σε όλη την Ελλάδα, επιβάλλοντας διαδικασίες τραγικά χρονοβόρες, που οδηγούν σε αδυναμία απορρόφησης των λίγων χρημάτων που μας διατίθενται.

  • Όμως ανασκουμπωθήκαμε
  • Βάλαμε το κεφάλι κάτω και δουλέψαμε
  • Δουλέψαμε πολύ
  • Με όρεξη
  • Με φρέσκες ιδέες
  • Με πρόγραμμα
  • Με επιμονή
  • Και σαφείς στόχους

Η πολιτική μας αυτή την περίοδο, στηρίχθηκε στους παρακάτω άξονες:

Καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών ( Υποδομές / e-government )

Διαχείριση της καθημερινότητας του δημότη ( καθαριότητα, συντηρήσεις ).

Σεβόμενοι την συνέχεια των δημοτικών αρχών, ολοκλήρωση των ευρισκομένων σε εξέλιξη έργων, καθώς και αξιοποίηση των υφισταμένων ώριμων μελετών.

Μελέτη, ωρίμανση και δημοπράτηση νέων έργων σύμφωνα με την φιλοσοφία και το πρόγραμμά μας , με ορίζοντα πέραν της παρούσας και επόμενης δημοτικής περιόδου.

Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση του δύσκολου οικονομικού τοπίου αλλά και στην στήριξη των εξαιρετικών εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων που καθιερώθηκαν (Εθελοντισμός).

Εξωστρέφεια του Δήμου, στήριξη της μονοκαλλιέργειας της περιοχής μας του τουρισμού, αναδεικνύοντας ισότιμα όλες τις περιοχές του Δήμου, με κύρια αιχμή την ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη της Σπιναλόγκα στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων της UNESCO, και υποβολή του στον διεθνή οργανισμό στο Παρίσι .
Παρακολούθηση και προώθηση των μεγάλων θεμάτων του Δήμου ( Θέματα νοσοκομείου, ΒΟΑΚ, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κλπ ) .

Εξορθολογισμός, οργάνωση και λειτουργία Νομ. Προσώπων του Δήμου.

Και σήμερα είμαστε εδώ, μπροστά σας, υπερήφανοι για το έργο που έχει επιτελεσθεί, με την βοήθεια και των υπηρεσιών του Δήμου.

Το είχαμε δηλώσει πολύ νωρίς, ότι για την παρούσα δημοτική αρχή, πρώτος στόχος θητείας, ήταν η ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη της Σπιναλόγκα στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων της UNESCO, και η υποβολή του στον διεθνή οργανισμό στο Παρίσι.

Ένας στόχος πολύ μεγάλος για τον δήμο, αφού η επίτευξή του θα δώσει άλλη αίγλη και σημασία στην περιοχή. Θα αποκτήσουμε ένα σημαντικό brand name που θα εξελιχθεί διαχρονικά σε σταθεροποιητικό παράγοντα του τουριστικού μας προϊόντος στο μέλλον.

Η Κρήτη δεν έχει άλλο μνημείο στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων της UNESCO.  Από την περιοχή μας ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη. Από δω ξεκινά και η ανάδειξη της πολιτιστικής του διάστασης, που αποτελεί καθοριστική ειδοποιό διαφορά του ελληνικού τουρισμού.

Στην προσπάθεια μας αυτή υπήρξε εξαιρετική συνεργασία αφ’ ενός μεν αρχικά με την 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων , και στην συνέχεια με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Και φυσικά δεν θα ολοκληρωνόταν το εγχείρημα αν δεν υπήρχε από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού η πολιτική βούληση και η υποστήριξη του όλου εγχειρήματος και ιδιαιτέρως της Γεν. Γραμματέως κ. Βλαζάκη.

Ο φάκελος λοιπόν υπεβλήθει τέλη Ιανουαρίου . Το 2019 προβλέπεται η αξιολόγησή του από τις ‘’τεχνικές’’ επιτροπές της UNESCO και τον Ιούνιου του 2020 θα συζητηθεί στην Γεν. Συνέλευση του παγκόσμιου οργανισμού.

Η αναζήτηση και επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου, που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια του Δήμου, δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την διαχείριση και των θεμάτων που αποτελούν βασική αρμοδιότητα και υποχρέωση των Δήμων.

Τους άξονες που κινηθήκαμε αυτή την περίοδο τους περιέγραψα παραπάνω. Ας δούμε λοιπόν τι έγινε, σε κάθε ένα απ’ αυτούς.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον απολογισμό έργου του δημάρχου κου Αντώνη Ζερβού για την περίοδο 2014-2018:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 2014-2018 (DOC)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΛ. (DOC)


Yiannis Jewellery


MECHANICAL - CLIMATHERM

Back to top button