Εκλογές 2014

Υποψήφιος δήμαρχος Χερσονήσου ο Γ. Χαλκιαδάκης

Πραγματοποιήθηκε χθες 6 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γουβών συνέλευση πολιτών την οποία οργάνωσε η επιτροπή πρωτοβουλίας για τη σύσταση δημοτικής κίνησης που θα παρέμβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Χερσονήσου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η ίδρυση της κίνησης αποφασίστηκε σε προηγούμενη συνέλευση και το αντικείμενο της χθεσινής διαδικασίας, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες δημότες από όλες τις περιοχές του Δήμου, ήταν η επιλογή του επικεφαλής της προσπάθειας και η συγκρότηση επιτροπών δουλειάς.

Ως επικεφαλής, μετά από μια δημοκρατική, συναινετική και εξαντλητικά αξιολογική διαδικασία αποφασίστηκε να είναι ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης καθηγητής μαθηματικών. Συγκροτήθηκε επίσης η επιτροπή συγκρότησης του ψηφοδελτίου που αποτελείται από μέλη της κίνησης από όλες ανεξαιρέτως της εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Χερσονήσου και οι επιτροπές προγράμματος, νομικής στήριξης, οικονομικού και λογιστικής στήριξης.


Ο κ. Χαλκιαδάκης στη σχετική παρέμβασή του, τόνισε ότι  βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας είναι η κατοχύρωση της συλλογικότητας και της ομαδικής δουλειάς. Αυτό μας διαφοροποιεί τόνισε από όλες τις άλλες αυτοδιοικητικές προσπάθειες που έχουν εκδηλωθεί στο δήμο.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Στην προσπάθεια μας έχει θέση, είπε, κάθε τίμιος και δημοκράτης άνθρωπος που θέλει να συσπειρωθεί στη μάχη για το καλό του Δήμου. Μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που έχουν στενή επαφή με την κοινωνία, τους απασχολούν τα τεράστια προβλήματα της περιοχής και έχουν διάθεση να αντιπαρατεθούν με αυτά.

Έχουμε μαζί μας, είπε, ένα τεράστιο επιστημονικό δυναμικό, ανθρώπους με εμπειρία στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης. Είμαστε αποφασισμένοι και αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε γιατί είμαστε σοβαροί στη δουλειά μας, αυστηροί με τον εαυτό μας, καλά διαβασμένοι και εξοπλισμένοι από τη μεγάλη και πολύχρονη κοινωνική και πολιτική μας παρουσία.

Αντιπαρατέθηκε με τις πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν θεσμούς όπως αυτό της αυτοδιοίκησης και οδηγούν σε τραγικό αδιέξοδο ανθρώπους και κοινωνία. Εμείς δε εθελοτυφλούμε απέναντι στην καταιγίδα που ζούμε και ούτε βλέπουμε τη λύση μέσα από την οπτική που προτείνει η τρόικα και ο αγαπητός του σημερινού Δημάρχου, κ. Φούχτελ .

Τάχθηκε υπέρ της διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους που καταδυναστεύει τη χώρα και είναι μη βιώσιμο, τονίζοντας ότι με την εν λόγω ρύθμιση θα απελευθερωθούν οικονομικοί πόροι για να στηριχθούν θεσμοί όπως η αυτοδιοίκηση αλλά και η κοινωνία και η απαιτούμενη παραγωγική ανασυγκρότηση.

Τάχθηκε κατά της λεγόμενης μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», τονίζοντας ότι στο βαθμό που μας αφορά, δημιούργησε ένα αχανή και δυσλειτουργικό Δήμο Χερσονήσου γεγονός που πρέπει να επανεξεταστεί.

Η νέα δημοτική αρχή τόνισε στη συνέχεια πρέπει να υλοποιήσει προγράμματα εξομάλυνσης του κοινωνικού πόνου που δημιουργεί η τωρινή πολιτική πραγματικότητα,  μίλησε για νέες αναπτυξιακές υποδομές με χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, με καθορισμό χρήσεων γης. Για αποτελεσματικές και ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες, με διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο, λαϊκή συμμετοχή, αποκέντρωση και δημοκρατικό προγραμματισμό.  Για δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος με δημοτικές πολιτικές πράσινης οικονομίας στην ενέργεια, την ανακύκλωση, τη διαχείριση των απορριμμάτων. Με υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, των πόρων, των υποδομών και του δημόσιου χώρου. Με απόρριψη της ιδιωτικοποίησης των βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Για ένα Δήμο που να απαντά στη γνωστή μονοκαλλιέργεια του τουρισμού με προγράμματα στήριξης της ενδοχώρας, αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και των αδρανών πόρων, στήριξης της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής αλλά και της επιχειρηματικότητας. Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με εναλλακτικές μορφές τουρισμού που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και δράσεις ανάδειξης της τοπικότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εμείς κατέληξε,  δεν ερχόμαστε να καταστρέψουμε, εάν οι κάτοικοι της Χερσονήσου μας αναθέσουν  τη διοίκηση του Δήμου. Θα συνεχίσουμε όποιες θετικές προσπάθειες έκαναν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές στους παραπάνω τομείς επικαιροποιώντας την πολιτική οπτική που επιβάλλει η σκληρή εποχή της κρίσης που ζούμε ως χώρα και ως τοπική κοινωνία.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button