ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Υιοθέτησε τον τίτλο της παράταξης του Γ. Καμίνη ο συνδυασμός του Α. Ζερβού ή μήπως πρόκειται για απλή σύμπτωση;Μπορεί ο Α. Ζερβός να παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού του ως εμπνευσμένο από τον τίτλο του βιβλίου του Ανρί Λεφέβρ “Δικαίωμα στην Πόλη”, αυτό όμως που δεν ανέφερε πουθενά είναι ότι “Δικαίωμα στην Πόλη” ονομάζεται η δημοτική παράταξη του δημάρχου Αθήνας Γ. Καμίνη με την οποία κατέβηκε στις εκλογές του 2010 και η οποία εξακολουθεί να υφίσταται με τον ίδιο τίτλο ως παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σχετικά με το κατά πόσο ταιριάζει ο τίτλος αυτός στην παράταξη του Γ. Καμίνη  παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο – εργασία “ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»: Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ” των Βασιλική Μακρυγιάννη και Χαράλαμπου Τσαβδάρογλου:

“Το «Δικαίωμα στην Πόλη» του Henri Lefebvre εκδόθηκε το 1968 και από τότε αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πλήθος ερευνητών και ακτιβιστών. Ως σημείο αφετηρίας για διάφορα κοινωνικά κινήματα πόλης συνεισέφερε στην ανάπτυξη αγώνων και στην αποσταθεροποίηση της κυριαρχίας σε πολλά μέρη του δυτικού κόσμου κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ‘60 και ‘70 (Brenner et al., 2009, Leontidou, 2010, Mayer, 2009).

swell adv 2021

Ωστόσο, στην πορεία των χρόνων, η επαναστατική και καινοτόμα ρητορική του αφομοιώθηκε, σφετερίστηκε και αξιοποιήθηκε από κρατικούς οργανισμούς, ΜΚΟ και πολιτικά κόμματα. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη » που από τον Οκτώβριο του 2010 διοικεί τον Δήμο Αθηναίων. Σε αυτή την εργασία παρουσιάζουμε τις διαφορετικές προσεγγίσεις του «Δικαιώματος στην Πόλη» όπως διατυπώνονται μέσα από το έργο του

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Lefebvre και από τη ρητορική και τις πολιτικές της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων.”

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εργασία πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: Νέα του Μεραμπέλλου


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button