Εκλογές 2014

Χρηστή διοίκηση

Πλατεία Ελούντας. Χώρος χύμα. Χρήσεις ανάκατες. Κινήσεις αυτοκινήτων άναρχες, κινήσεις πεζών, χώροι στάθμευσης, εκμετάλλευση κοινόχρηστου χώρου χωρίς πρόγραμμα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ξαφνικά (;) διαπιστώνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου ότι ο χώρος που ενοικιάζει ο ίδιος ο δήμος εδώ και πάνω από 20 χρόνια, κακώς τον ενοικιάζει (!!!). Και αντί να επιστρέψει τα χρή-ματα στους επιχειρηματίες από τους οποίους τα έχει εισπράξει ή να τα αποδώσει στο δημόσιο, τους κοινοποιεί υπέρογκα πρόστιμα !!! για τα 2 τελευταία χρόνια. Αν ο χώρος που ενοικίαζε τόσα χρόνια δεν είναι στην δικαιοδοσία του, πως νομιμοποιείται να επιβάλει πρόστιμα ; Και μάλιστα με αποφάσεις της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών !!! 

Στην συνέχεια και με το πρόσχημα της τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων το-υς, προτείνεται στους καταστηματάρχες να αλλάξουν θέση στις πέργκολές τους, σε κάποιες πε-ριπτώσεις πάνω από 25 και 30μ. από τα καταστήματά τους, με βάση μια πρόταση που διαμόρ-φωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, τελείως αυθαίρετα, χωρίς να είναι σύμφωνη με κά-ποια από τις μελέτες που πρόσφατα βραβεύθηκαν στα πλαίσια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που έγινε και που στοίχισε στον Δήμο και τους δημότες της Ελούντας αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Χωρίς καμιά εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου 20 μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και 2 μήνες πριν από τις εκλογές !!! 


Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στον τόπο μας σήμερα; Και η χρηστή και δίκαιη διοί-κηση; Η αίσθηση για προεκλογική εξυπηρέτηση φίλα προσκείμενων σε όλο της το μεγαλείο. Με σαφή αγνόηση κάθε νόμιμης διαδικασίας. Και κάθε έννοιας δικαίου. Δημιουργία αναταραχής, κλίμα πόλωσης και ότι σωθεί. Όσο για το πραγματικό συμφέρον του τόπου κανένα ενδιαφέρον.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Κρίμα. Θα περίμενε κανείς να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς και φέτος, και με το κλείσιμο της τουριστική περιόδου να αναζητηθεί μια λύση κοινής αποδοχής. Αν πράγματι το ζήτημα αυτό είναι τόσο βασικής σημασίας για το χωριό, γιατί δεν ανακινήθηκε από τον περασμένο Οκτώβρη ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για ολοκληρωμένη και δίκαιη αντιμετώπιση, αλλά αντιμετωπίζε-ται με τόση βιασύνη και προχειρότητα;

Τα συμπεράσματα δικά σας.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button