Εκλογές 2014

Χανιά: Ρήξη Συριζαίων με το συνδυασμό του Τάσου Βάμβουκα

Οριστική ρήξη των Συριζαίων που συμμετείχαν στο συνδυασμό των Ενεργών Πολιτών  Χανίων με τον Τάσο Βάμβουκα και αποχώρηση τους, σημαίνει η επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα το μέλος της συντονιστικής του συνδυασμού Γ. Καλλιτεράκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Κουρούσης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η επιστολή-δήλωση εκφράζει το σύνολο σχεδόν των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο συνδυασμό του οποίου υπήρξαν συνιδρυτές και πλειοψηφία.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Πολίτης των Χανίων».


Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Τάσου Βάμβουκα για το Δήμο Χανίων

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ως μέλη της Παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών” και του 11μελούς συντονιστικού της Οργάνου θα θέλαμε να θέσουμε στην κρίση των πολιτών ορισμένα στοιχεία :

H απόφαση καθόδου του συνδυασμού “Δήμος Ενεργών Πολιτών” στις επικείμενες εκλογές στο Δήμο Χανίων με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τ. Βάμβουκα είναι απόφαση του συντονιστικού οργάνου της παράταξης και όχι ανοικτής Ολομέλειας.  Μάλιστα η σύνθεση της συγκεκριμένης συνεδρίασης ήταν επιλεκτική αφού 2 μέλη του – μεταξύ αυτών και ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος – ούτε καν κλήθηκαν να συμμετέχουν!!!

Για περισσότερο από ένα μήνα ο Τ. Βάμβουκας αρνιόταν πεισματικά να συγκαλέσει την ολομέλεια της παράταξης του ακόμα και όταν το ίδιο το 11μελές συντονιστικό όργανο της το αποφάσισε, μειοψηφούντος του Τ. Βάμβουκα, προκειμένου η Ολομέλεια της παράταξης να αποφασίσει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές όπως:

Το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα δοθεί η επόμενη εκλογική μάχη.

Την πολιτική συμμαχιών και τον καθορισμό κριτηρίων για διεύρυνση της κίνησης και εκλογικές συνεργασίες.

Τις αρχές που θα διέπουν τη συγκρότηση ενός μαχητικού ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου.

Τον τρόπο ανάδειξης του επικεφαλής μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες

Τις προτεραιότητες και τις Αρχές Διοίκησης του Δήμου στην βάση των οποίων η κίνηση θα απευθυνθεί στους δημότες ψηφοφόρους.

Όσον αφορά την «νομιμότητα της εκλογής του, κατόπιν δημοκρατικά ειλημμένων αποφάσεων», όπως αναφέρει στην δημόσια ανακοίνωση, διευκρινίζουμε ότι αυτό έγινε σε Ολομέλεια της παράταξης τον περασμένο Οκτώβριο στην οποία όμωςμοναδικό θέμα Ημερήσιας διάταξης ήταν ο Απολογισμός Πεπραγμένων και όχι η εκλογή του επικεφαλής.

Σε αυτή την συνέλευση υπήρξε, από ορισμένα μέλη, έντονη κριτική για την λειτουργία της παράταξης και την παρουσία της στο Δημοτικό συμβούλιο. Τότε εντελώς συγκυριακά και αιφνιδιαστικά ο Τ. Βάμβουκας έθεσε στην συνέλευση θέμα επικύρωσης της θέσης του ως επικεφαλή της παράταξης. Σε αυτό το σημείο ο Γ. Καλλιτεράκης ως ιδρυτικό μέλος της παράταξης και εκπροσωπώντας θέση οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούμενος επί του θέματος, αναφέρθηκε στην στήριξη της Δημοτικής παράταξης των Ενεργών Πολιτών τονίζοντας όμως ότιτο θέμα του επικεφαλής παραμένει ανοικτό. Στην ουσία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Ο Τ. Βάμβουκας ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία αντίρρηση στην πρότασή του και αυτό αποτελούσε ομοφωνία. Τίθεται το ερώτημα από όλους αυτούς που έκαναν κριτική και αμφισβήτησαν τη δραστηριότητα του επικεφαλή καθώς επίσης και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφραζε την μεγαλύτερη πολιτική συνιστώσα της Δημοτικής Παράταξης τι τέλος πάντων ψήφισαν και πιο είναι το αριθμητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Στην ουσία, σε αυτή την Ολομέλεια, σχεδόν κανείς δεν δέχτηκε ότι αυτή ήταν αρμόδια να πάρει μια τέτοια απόφαση αιφνιδιαστικά και εκτός ημερήσιας διάταξης.

Επειδή οι διαδικαστικές «αλχημείες» δεν μπορούν να αποκρύψουν την πολιτική ουσία η οποία ενδιαφέρει και τη Χανιώτικη κοινωνία κρίνω σκόπιμο να αναφέρουμε και τούτο:

Ο Τ. Βάμβουκας εκλέχθηκε πριν μερικά χρόνια ως υποψήφιος Δήμαρχος μιας νέας παράταξης, ενός κινήματος πολιτών-δημοτών της πόλης μας που ως βασική επιδίωξη είχε να φέρει ένα άλλο ήθος και ύφος στην Αυτοδιοίκηση που ως έννοια ταυτίζεται με τη συμμετοχή του πολίτη στη διαχείριση των υποθέσεων της πόλης του. Για το λόγο αυτό ως βασικές αρχές της είχε την συλλογικότητα, την διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες σε όλο το φάσμα των αποφάσεων και της λειτουργίας της. Δυστυχώς κατέληξε να λειτουργεί κατά το Δημαρχοκεντρικό πρότυπο και έξω από την φιλοσοφία της παράταξης.  Δηλαδή με τη παλαιοκομματική νοοτροπία που διακρίνει το φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο. Αυτούς που υποστήριξαν, υπηρέτησαν ή ανέχθηκαν τη πολιτική η οποία μας οδήγησε σε αυτή τη κατάσταση. Αυτούς που μέχρι χθες κατέκρινε και σήμερα είναι έτοιμος να αγκαλιάσει.

Αυτή η φιλοσοφία δεν αφορά τους πολίτες. Μια εκλογική νίκη με αυτούς τους όρους δεν αφορά τη πόλη. Ο Δήμος Χανίων δεν γυρίζει έτσι σελίδα. Απλά θα συνεχίσει να «γράφει» στο ίδιο βιβλίο. Με την έννοια αυτή ή φιλοσοφία της κίνησης των «Ενεργών Πολιτών» συνεχίζει να υφίσταται σαν ανάγκη συλλογικής πρωτοβουλίας πολιτών που οραματίζονται την αλλαγή σελίδας στον Δήμο μας.

Ο Τ. Βάμβουκας σαν δημότης αυτής της πόλης έχει κάθε δικαίωμα να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Όχι όμως της κίνησης των «Ενεργών Πολιτών».

Με τους φίλους και συμπολίτες που υποστήριξαν την παράταξη δεν αισθανόμαστε αντίπαλοι. Με πάρα πολλούς από αυτούς έχουμε συναντηθεί σε πολλές προσπάθειες αλλαγής των πραγμάτων στο Δήμο και γενικότερα. Είμαστε σίγουροι ότι θα ξανασυναντηθούμε με όλους όσους κατανοούν ότι οι Βοναπαρτισμοί και οι προσωπικές πολιτικές δεν μπορούν να εγγυηθούν το παραμικρό για μια προοδευτική στροφή στο Δήμο Χανίων.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button