Εκλογές 2014

Τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τις Ευρωεκλογές

Τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την εκλογή των ευρωβουλευτών, με τις οποίες ρυθμίζονται ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατατέθηκαν από τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι τροπολογίες προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

* Δίνεται παράταση 20 ημερών σε όσους υπαλλήλους των ΟΤΑ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του προγράμματος εθελοντικής κινητικότητας, προκειμένου να μεταταγούν στον φορέα προτίμησής τους. Αποσαφηνίζεται δε, πως η αρχική προθεσμία των πέντε ημερών, αφορούσε σε εργάσιμες ημέρες.

* Ορίζεται πως το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα είναι δυνατόν να αποδοθεί κατευθείαν στους φορείς που το υλοποιούν, αντί μέσω των ίδιων των δήμων όπως γινόταν μέχρι σήμερα.


* Προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης για ζημιές άνω των 15.000 ευρώ, που υπέστησαν ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, και προσαυξάνεται κατά 50% η αποζημίωση των διατηρητέων ακινήτων. Σε περίπτωση καταβολής ασφαλιστικών αποζημιώσεων, τα ποσά της αποζημίωσης μειώνονται ισόποσα, ενώ διευκρινίζεται πως η αποζημίωση αφορά μονάχα ζημιές που υπέστη το κτίριο.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

* Επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του δικαιώματος που έχουν οι δήμοι, επί των κερδών από την πώληση ιαματικών ή μη υδάτων, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όριά τους: Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι σήμερα το καταβλητέο υπέρ του δήμου ποσοστό, προσδιοριζόταν με βάση τα πωλούμενα λίτρα ύδατος, με την τροπολογία υπολογίζεται επί της συνολικής αξίας των πωλήσεων, κατά περίπτωση. Από την άλλη, οι επιχειρηματίες προσδιορίζουν την αξία των πωλήσεων του εκάστοτε μήνα με δήλωση που υποβάλλουν, στην οποία υπολογίζεται το υπέρ του δήμου δικαίωμα και το ύψος του, ενώ μέχρι σήμερα υποχρεούντο στην έκδοση δελτίου αποστολής που συνόδευε το μεταφερόμενο νερό.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button