«Το Ποτάμι»: Οι πρώτοι υποψήφιοι του Σταύρου Θεοδωράκη

0

Όλο και πλησιάζουν οι μέρες που οι κάλπες σε ολόκληρη την Ευρώπη θα ανοίξουν προκειμένου οι πολίτες να εκλέξουν εκείνους που θα αποτελέσουν τη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σταδιακά τα κόμματα ανακοινώνουν τους υποψήφιους των εκάστοτε συνδυασμών.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το Eυρωψηφοδελτiο του Σταύρου Θεοδωράκη στο «Ποτάμι».

Μεταξύ άλλων, υποψήφιοι με το κόμμα θα είναι ο Μίλτος Κύρκος, γιος του Λεωνίδα Κύρκου, ο Γιώργος Γραμματικάκης, καθηγητής, η Μαρία Δημητρίου, επιμελήτρια κοινωνικής πρόνοιας, ο Γιωργος Μαυρωτάς, ολυμπιονίκης και πρώην αρχηγός της Εθνικής Πόλο, ο Δημήτρης Κουρέτας αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στενός συνεργάτης του Στ. Θεοδωράκη, ο Κώστας Αργυρός, δημοσιογράφος, ο Νίκος Ορφανός, ηθοποιός, ο Θανάσης Σκόκος και η καθηγήτρια Βάσω Κιντή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού είναι «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν».