Εκλογές 2014

Το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Μεγάλη πολιτική τομή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό, στην εκδήλωση της ΝΔ για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σημασία έχει «το τι σηματοδοτούμε σε αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη, με ποιους το σηματοδοτούμε κα το γεγονός ότι αυτή τη φορά, το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στη βουλή, θα το αποφασίσει με την ψήφο του το εκλογικό σώμα της χώρας. Αυτό το τελευταίο είναι ήδη μια μεγάλη πολιτική τομή, πρωτοβουλία της κυβέρνησης μας, την οποία χαιρέτησαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την ανανέωση του τόπο. Με περισσότερες επιλογές για το λαό και συμμετοχή του ίδιου του λαού, δηλαδή με περισσότερη δημοκρατία».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «οι μόνοι που στάθηκαν απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία είναι εκείνοι που θέλουν την πολιτική ζωή κλειστή στους νέους, να την διαχειρίζεται το παλαιοκομματικό σύστημα και τα κυκλώματα. Αυτά τέλειωσαν», προσθέτοντας:

«Η εντολή που μας έδωσε ο λαός τον Ιούνιο του 2012 ήταν σαφής: να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ και να τη βγάλουμε από την κρίση. Να βάλουμε τα θεμέλια για να μπει τέλος στην κρίση. Να ανοίξουμε το δρόμο για μακροχρόνια ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις, και για την αποκατάσταση των αδικιών του μνημονίου. Δυο χρόνια αργότερα κάνουμε απολογισμό: Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, πιάσαμε τους στίχους, βγάλαμε πλεόνασμα, δίνουμε κοινωνικό μέρισμα, βγήκαμε στις αγορές. Σήμερα η έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου έπεσε στο 2,45%. Μιλάμε για 15 δισ. ευρώ του βραχυχρόνιου δανεισμού μας. Γι’ αυτό μιλάνε όλοι για θεαματική επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές».


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας την οριστική τακτοποίηση της βιωσιμότητας του χρέους, φέτος αρχίζει η ανάπτυξη, ήδη μειώνεται η ανεργία. Έχουν να γίνουν πολλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, ότι αλλάζει η ψυχολογία μέσα στην Ελλάδα, ότι γυρίζει το καράβι της οικονομίας».

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Παράλληλα, σημείωσε ότι «κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Θέλουν κι άλλο πόνο; Θέλουν να αρχίσουμε από την αρχή; Τώρα που πιάσαμε τον κάβο θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα τους περάσει. Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας; Θέλουμε εκείνους που τσακώνονται μεταξύ τους για το αν θα μείνει η χώρα στο ευρώ; Θέλουμε τους νοσταλγούς των ελλειμμάτων;

Όχι. Θέλουμε την Ελλάδα που κερδίζει το στοίχημα της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης. Θέλουμε εκείνους που ζητάνε να σκίσουν τα παλιά μνημόνια και να φέρουν καινούρια; Όχι. Θέλουμε να μείνουμε κολλημένοι στο τέλμα επειδή κάποιοι δεν θέλουν ή δεν αντέχουν τις μεταρρυθμίσεις; Όχι. Θέλουμε να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει η πατρίδα μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια μία και καλή».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «στις εκλογές διακυβεύεται το πώς θα εκπροσωπηθεί η πατρίδα μας στην Ευρώπη. Ποια Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί; Η Ελλάδα που κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης ή η χώρα που εκλιπαρεί και πάλι για δανεικά; Αυτό είναι το μήνυμα. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί ποια Ελλάδα θέλει και να αποφασίσει» και σημείωσε:

Τα πρόσωπα που επιλέξαμε και μας έκαναν την τιμή να δεχτούν είναι μήνυμα προς την κοινωνία. Όλα τα πρόσωπα είναι ένα κομμάτι της ελλάδας και συνθέτουν ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό και ανανεωτικό. Ενωτικό για την παράταξη και την κοινωνία.
Υπάρχουν και πρόσωπα που σήμερα στρατεύονται μαζί μας για πρώτη φορά δείχνοντας ότι οι ιδέες μας περνούν τα στενά κομματικά όρια. Καλύτερη ανανέωση είναι εκείνη που συνδυάζει νέα πρόσωπα από τη μια και πρόσωπα εμπειρίας παό την άλλη.

Στην πορεία για τις ευρωεκλογές θα μιλήσουμε για αυτό που δεν μπορούν να μιλήσουν οι προφήτες της καταστροφής, που στέκονται αμήχανοι μπροστά στα επιτεύγματα του ελληνικού λαού, όχι της κυβέρνησης.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ:

– Γιώργος Αμυράς
– Ανέστης Γεώργιος
– Αναστάσιος Βασιλειάδης
– Ελίζα Βόζενμπεργκ – Βρυωνίδου
– Χριστίνα Γιαννόπαππα
– Δημοσθένης Δαβέττας
– Λευτέρης Δημητρίου
– Αναστάσιος Δημοσχάκης
– Θεόδωρος Ζαγοράκης
– Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος
– Ιωάννα Καλαντζάκου

– Δημήτρης Καραγεωργίου
– Βενιαμίν Καρακωστανόγλου
– Παντελής Καραλευτέρης
– Ηλίας Καρανταΐ
– Μανώλης Κεφαλογιάννης
– Βασίλης Κορκίδης
– Ρόδη Κράτσα
– Γιώργος Κότσιρας
– Αθανάσιος Λιούτας
– Μανώλης Μαυρομάτης

– Κωστής Μουσουρούλης
– Έλενα Μουζάλα
– Σταύρος Ξαρχάκος
– Νίκος Πέππας
– Ρίτα Πικρού
– Νατάσα Ράγιου
– Ζωή Ράπτη
– Μαρία Σπυράκη
– Νίκος Στεργίου

– Χριστόδουλος Στεφανάδης
– Γρηγόρης Τάσιος
– Νίκη Τζαβέλλα
– Φωτεινή Κωνσταντοπούλου
– Χριστίνα Χαλιλοπούλου
– Μαρία Χατζηνάσιου
– Χολέβας Κωνσταντίνος


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button