ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Τέσσερις σταυροί στο ευρωψηφοδέλτιο

Τέσσερις από τους 42 συνολικά υποψηφίους που θα περιλαμβάνει το ευρω-ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος, θα μπορούν να σταυρώσουν οι ψηφοφόροι.

Τέσσερις σταυροί στο ευρωψηφοδέλτιο 1

Αυτό θα προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών, την οποία επεξεργάζονται οι εκπρόσωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και η οποία θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση των δυο επιτελείων. Οι σαράντα δύο υποψήφιοι θα αναγράφονται στα ψηφοδέλτια με αλφαβητική σειρά και οι ψηφοφόροι θα έχουν δικαίωμα να βάλουν έως 4 σταυρούς.

Τέσσερις σταυροί στο ευρωψηφοδέλτιο 2

Όσον αφορά τις δαπάνες των υποψηφίων, θα υιοθετηθεί το ισχύον, για τις εθνικές εκλογές, πλαίσιο της Β΄Αθηνών, όπου το πλαφόν ήταν στις €135.000. Εντός των προσεχών ημερών θα γίνει γνωγστό και τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης που θα μοιραστούν τα πολιτικά κόμματα για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα δύο εμφανίσεων σε μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και τρεις εμφανίσεις σε περιφερικά ΜΜΕ.

Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές – ως ετεροδημότες – στον τόπο διαμονής τους θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 14 Μαρτίου στα ΚΕΠ ή στους δήμους. Το ίδιο σύστημα δεν θα ισχύσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close