Εκλογές 2014

Τέσσερις σταυροί στο ευρωψηφοδέλτιο

Τέσσερις από τους 42 συνολικά υποψηφίους που θα περιλαμβάνει το ευρω-ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος, θα μπορούν να σταυρώσουν οι ψηφοφόροι.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυτό θα προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών, την οποία επεξεργάζονται οι εκπρόσωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και η οποία θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση των δυο επιτελείων. Οι σαράντα δύο υποψήφιοι θα αναγράφονται στα ψηφοδέλτια με αλφαβητική σειρά και οι ψηφοφόροι θα έχουν δικαίωμα να βάλουν έως 4 σταυρούς.

Όσον αφορά τις δαπάνες των υποψηφίων, θα υιοθετηθεί το ισχύον, για τις εθνικές εκλογές, πλαίσιο της Β΄Αθηνών, όπου το πλαφόν ήταν στις €135.000. Εντός των προσεχών ημερών θα γίνει γνωγστό και τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης που θα μοιραστούν τα πολιτικά κόμματα για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.


Οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα δύο εμφανίσεων σε μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και τρεις εμφανίσεις σε περιφερικά ΜΜΕ.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές – ως ετεροδημότες – στον τόπο διαμονής τους θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 14 Μαρτίου στα ΚΕΠ ή στους δήμους. Το ίδιο σύστημα δεν θα ισχύσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button