Εκλογές 2014

Τα ονόματα για τις περιφερειακές εκλογές που «παίζουν» στο νομό Λασιθίου

Οκτώ είναι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες για την Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί ακόμα άλλη μία υποψηφιότητα. Ο νυν Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεν έχει επίσημη στήριξη από κόμμα, αλλά προχωρεί κανονικά στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Κι αναμένεται να περιέχει και εκπλήξεις, εξ αιτίας της διείσδυσης και σε άλλα ψηφοδέλτια των προηγούμενων περιφερειακών εκλογών ή προσώπων που τα στήριξαν. Έτσι, ο Περιφερειάρχης φαίνεται να έχει σχηματίσει ένα άτυπο άξονα συνεργασίας με πρόσωπα από τη σημερινή μείζονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είχε κατέλθει υπό την ηγεσία του κ. Δημήτρη Γιαννουλάκη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαια η παρουσία του κ. Νεκτάριου Παπαβασιλείου στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη, ενδεχομένως κι από τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη. «Υποστηρίζω το συνδυασμό, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ακόμα», δηλώνει ο ίδιος. Στο συνδυασμό μοιάζει να καθυστερεί η τελική συγκρότηση του ψηφοδελτίου, αφού και η νυν Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελαγία Πετράκη επιβεβαιώνει πως εκκρεμούν συζητήσεις, ενώ η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τί θα κάνει. Από “κει και πέρα οι κ. Γιάννης Γουλιδάκης και Μανόλης Κλώντζας πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι, ενώ δεν είναι σαφές αν θα είναι υποψήφιος και πάλι ο κ. Νεκτάριος Φυγετάκης ή ο κ. Σήφης Μηλιός, που είναι σήμερα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο συνδυασμό του κ. Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος είχε διατελέσει Περιφερειάρχης στο νησί και είναι σήμερα Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό θα είναι ο κ. Γιώργος Ζερβάκης, επιχειρηματίας από τη Σητεία, ο οποίος έχει διατελέσει και στο παρελθόν Νομαρχιακός Σύμβουλος. Για τα λοιπά ονόματα υποψηφίων τηρείται ακόμα μυστική η σύνθεση του ψηφοδελτίου, αν και έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό η συγκρότησή του. Από “κει και πέρα αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί και η στήριξη του συνδυασμού από το κυβερνών κόμμα, ενώ ο ίδιος ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα πρόσωπα του συνδυασμού με το περιβάλλον του να διαχέει ότι θα έχει άξια και ικανά στελέχη για την Κρήτη, σε όλους τους νομούς.


Στο συνδυασμό του Μιχάλη Κριτσωτάκη, βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης αναμένεται να είναι ο Μανόλης Θραψανιώτης. Σήμερα μάλιστα θα γίνει συνάντηση με ενδιαφερόμενους υποψηφίους, οι οποίοι είναι περισσότεροι από τις 9 θέσεις υποψηφίων, που θα έχει το ψηφοδέλτιο στο Λασίθι. Σχετικά με τα ονόματα ο κ. Θραψανιώτης τονίζει ότι, αν δεν γίνει η συνάντηση και δε ληφθούν αποφάσεις, δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει κανένα από τα ονόματα που ακούγονται. «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα μείνει μία θέση κενή μέχρι το τέλος, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα, αν υπάρξει μια πολύ σημαντική υποψηφιότητα είτε για θέση Αντιπεριφερειάρχη είτε για θέση Περιφερειακού Συμβούλου, να μπορέσει να καλυφθεί», τόνισε.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν -μεταξύ άλλων- τα ονόματα του Δημοσθένη Μεθυμάκη από τη Νεάπολη, του Μανόλη Αβραμάκη και της Μαρίας Βάρδα από τον Άγ. Νικόλαο, του Νίκου Πάτερου από το Οροπέδιο Λασιθίου και του Δημήτρη Γιαννίδη από την Ιεράπετρα.

Ο κ. Αντώνης Ανηψητάκης θα είναι για δεύτερη συνεχή φορά υποψήφιος Περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Μία Κρήτη», ο οποίος έχει ανακοινωθεί ότι στηρίζεται από τη ΔΗ.ΜΑΡ. Θα είναι ο μόνος υποψήφιος περιφερειάρχης από το Λασίθι, αφού αποχωρεί ο βουλευτής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος είχε ηγηθεί την προηγούμενη φορά στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Σε σχέση με τα ονόματα του ψηφοδελτίου, αρκούνται να εξηγήσουν πως έχουν ήδη πλήρες ψηφοδέλτιο, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν αφήνουν να διαρρεύσουν ονόματα ακόμα.

Επίσης ο νυν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Στέλιος Ορφανός συνεχίζει το έργο της παράταξης ως υποψήφιος περιφερειάρχης και πάλι ενώ δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στα πρόσωπα που στήριξαν και την προηγούμενη φορά τον επίσημο συνδυασμό του ΚΚΕ στις περιφερειακές εκλογές.

Αλλά και η «Χρυσή Αυγή» φαίνεται πως θα εκπροσωπηθεί στις συγκεκριμένες εκλογές με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Σπυρόπουλο.

Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατέρχεται αυτόνομα, αφού ο μέχρι πρότινος επικεφαλής και περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σεραφείμ Ρίζος έχει ήδη ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων. Ωστόσο στηρίζει τον κ. Γιάννη Κυριακάκη από τα Χανιά μαζί με άλλες αριστερές δυνάμεις.

ΑΝΑΤΟΛΗ


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button