Εκλογές 2014

Συνάντηση του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» με τον Εμπορικό Σύλλογο Νεάπολης

Δέκτης της αγωνίας του εμπορικού κόσμου της Νεάπολης για το μέλλον και την προοπτική της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Πάνω Μεραμβέλου έγινε ο συνδυασμός «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ». Μέλη του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης, με την οποία συζήτησαν τα προβλήματα και τις προτάσεις των εμπόρων της πόλης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η Νεάπολη – το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Δήμου Αγίου Νικολάου, με σημαντική ιστορία και διαχρονική συνεισφορά στα γράμματα και στον πολιτισμό, διεκδικεί και δικαιούται μιας καλύτερης μοίρας. Οι Νεαπολίτες ζουν, ονειρεύονται, πα-λεύουν και δουλεύουν εισφέροντας στο κοινό σχέδιο για έναν Δήμο που θα αντιμετωπίζει όλους τους δημότες ισότιμα, ισόνομα και δίκαια. Διεκδικούν το κοινωνικό μέρισμα που υποχρεούται ο ενιαίος Δήμος Αγίου Νικολάου να αναδιανείμει.

Η Νεάπολη διαθέτει πλούσιο κεφάλαιο σε δημόσια κτιριακή υποδομή που έως και σήμερα η αξία της υποβαθμίζεται και παραγνωρίζεται. Διαθέτει ένα στάδιο, το οποίο με μικρές προσθήκες θα μπορέσει να φιλοξενήσει σημαντικές, πανελλήνιας ή και διεθνούς επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις, φέρνοντας στην πόλη  πολλούς επισκέπτες.


Αποτελεί έναν ζωντανό πολεοδομικό ιστό και εντούτοις στερείται του βασικού εργαλείου για την οικιστική της ανάπτυξη, με αρνητικές συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική της πρόοδο.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Η Νεάπολη στήριξε επί δεκαετίες την επιβίωσή της στη λειτουργία Υπηρεσιών, τις οποίες είδε να φυλλορροούν τα τελευταία χρόνια, χωρίς να της δοθεί εναλλακτική, παραγωγική διέξοδος, που θα αναπληρώσει της χαμένη αυτή δραστηριότητα.

Ο Δήμος παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες, όπως π.χ. στην καθαριότητα, που κι αυτή περιορίζεται μόνο στο κέντρο, ενώ οι γειτονιές παραμένουν χωρίς καθαρισμό. Ο δημοτικός φωτισμός λείπει, η Νεάπολη είναι μια σκοτεινή πόλη. Το κέντρο έχει φθαρεί, γεράσει, αφού εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Χρειάζεται η τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης στο εθνικό οδικό δίκτυο που να πληροφορεί κατάλληλα για την ύπαρξη της Νεάπολης και πως θα την προσεγγίσει εύκολα ο οδηγός.

Ο πρωτογενής τομέας που θα μπορούσε να στηριχθεί με την επέκταση του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου, παραμένει στη μοίρα του, ενώ θα μπορούσε παράλληλα με τη σημερινή μονοκαλλιέργεια της ελιάς, να αναπτύξει κι άλλες καλλιέργειες με ζήτηση στην αγορά, αφού και το έδαφος και το κλίμα το επιτρέπουν.

Το πολιτιστικό κεφάλαιο της Νεάπολης παραμένει χωρίς την αποτίμηση που απαιτείται. Χωρίς ένα σχέδιο συνδυασμένης αξιοποίησης, προβολής και ανάδειξής του ως στοιχείο που θα προσελκύσει επισκέπτες. Εκκλησιαστικά μνημεία, Λαογραφική και Αρχαιολογική Συλλογή, η Βιβλιοθήκη, μοναστήρια, οι σημαντικότατοι αρχαιολογικοί χώροι (Δρήρος), η καταρρέουσα φραγκισκανική μονή Φραρώ, η χλωρίδα της περιοχής, η παράδοση μιας πλούσιας ενδοχώρας που είναι τα Μετόχια της Νεάπολης, αλλά κυρίως οι άνθρωποί της, είναι ένας μεγάλος πλούτος που διαθέτει η Νεάπολη. Χρειά-ζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διασύνδεση και ανάδειξή του. Το κεφάλαιο αυτό είναι που θα μεταμορφώσει τη Νεάπολη και θα της χαρίσει τη ζωτικότητα και το δυναμισμό που της λείπει.

Εμείς ως συνδυασμός καταγράψαμε τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης, όπως κάνουμε με όλους τους συλλογικούς φορείς του Δήμου μας. Με ό-λους αυτούς επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε. Θα είναι οι αυριανοί στενότεροι συνεργάτες μας, στο σχέδιο που επεξεργαζόμαστε, στο μεγάλο έργο που οφείλουμε να υλοποιήσομε, ώστε ο τόπος αυτό να βρει το βηματισμό του, αντικρίζοντας με θετικό πνεύμα τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Η Ελλάδα μεταμορφώνεται, χρέος δικό μας είναι να επιταχύνομε το βηματισμό μας και να συντονιστούμε με τους νέους ρυθμούς, τις καινούριες προκλήσεις των καιρών μας, για να μπορέσει η κοινωνία μας να ισορροπήσει μετά το σοκ της κρίσης που περνά, αλλά όχι απλά να επιβιώσει.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δικαιούται και μπορεί να πετύχει μια πολύ καλύτερη θέση απ’ αυτή που βρίσκεται καθηλωμένος ως σήμερα, αξιοποιώντας σωστά και με συνολικό και μακρόπνοο σχεδιασμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των περιοχών και οικισμών του και φυσικά της ιστορικής έδρας του, της Νεάπολης. Και εμείς, θα δουλέψομε μαζί με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους μας, συλλογικά και ατομικά, για να το επιτύχουμε.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button