ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Οι συνδυασμοί θα τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων και θα κόβουν θεωρημένα εισιτήρια σε κάθε εκδήλωση, όπως προβλέπει απόφαση του ΘεοχάρηΑπόφαση του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για τη θεώρηση βιβλίου εσόδων – εξόδων, καθώς και εισιτηρίων εκδηλώσεων από τους συνδυασμούς στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, προβλέπει πως οι αρμόδιες Εφορίες πρέπει να θεωρούν τα διπλότυπα εισιτήρια εκδηλώσεων και το ειδικό βιβλίο (εσόδων – εξόδων) που προσκομίζουν οι περιφερειακοί και δημοτικοί συνδυασμοί, δεδομένου ότι η θεώρηση τους προβλέπεται από ειδικές νομοθετικές διατάξεις (ν. 3870/2010).

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κάθε διπλότυπο εισιτήριο θα αριθμείται και θα θεωρείται από τη ΔΟΥ της έδρας της περιφέρειας ή του οικείου δήμου, στο στέλεχος δε αυτού θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος (ΑΔΤ) ή ο αριθμός διαβατηρίου του προσώπου στο οποίο διατίθεται.

Ακόμη, ξεκαθαρίζεται πως οι συνδυασμοί θα πρέπει να τηρούν ειδικό βιβλίο, στο οποίο θα καταχωρούνται υποχρεωτικά όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των συνδυασμών. Το βιβλίο εσόδων – εξόδων θεωρείται, κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από την αρμόδια Α’ ΔΟΥ της έδρας της περιφέρειας, προκειμένου για τις περιφερειακές εκλογές και από την Α’ ΔΟΥ της έδρας του οικείου δήμου, για τις δημοτικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close