Europlan

Xaritakis
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Ο Μιχάλης Μαχαιράς υποψήφιος δήμαρχος Ιεράπετρας

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η Δημοτική Κίνηση Ιεράπετρας – Μ.Γιαλού επέλεξε για Υποψήφιο Δήμαρχο Ιεράπετρας τον κ. Μιχάλη Μαχαιρά. Ο ίδιος πριν λίγη ώρα ευχαρίστησε για την επιλογή του με τα εξής λόγια:»Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις να την τιμήσω.

“IN_AND_OUT

Προχωράμε συλλογικά, με πυξίδα τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών, για μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στον τόπο μας.»

Με ανακοίνωση της, εξάλλου, η δημοτική κίνηση κάνει γνωστές τις αρχές της:

Mechanical Solutions

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ 2014

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Ιεράπετρας Πολίτες εν δράσει, από την αρχή της παρέμβα­σής μας στην αυτοδιοίκηση, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και της διαμαρ­τυρίας ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα. Συμμετείχαμε δυναμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους αγώνες του λαού της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού.

Έχουμε καταθέσει, ήδη, τις θέσεις μας για τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας και έχουμε στην πράξη κατοχυρώσει τη λαϊκή συμμετοχή και τις ανοικτές συνελεύσεις.

Τώρα, τρία χρόνια μετά, έτοιμοι, πιο ώριμοι, πιο δυνατοί και πιο έμπειροι, νοιώθουμε την ανάγκη να επαναδιατυπώσουμε τις αρχές και να επικαιροποιήσουμε τις βασικές θέσεις μας, εκφράζοντας το πλατύ κοινωνικό ρεύμα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και αξιώνει μια μεγάλη αλλαγή

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι αναγκαίο να αποδοκιμάσουμε την ακο­λουθούμενη μνημονιακή πολιτική και ταυτόχρονα να πετύχουμε τη συσπείρωση της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας που βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Η εφαρμογή του Καλλικράτη περιόρισε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για τον τόπο μας μετατρέποντας την Αυτοδιοίκηση σε ετεροδιοίκηση. Μείωσε τους οικονομι­κούς πόρους και το προσωπικό, επέβαλλε ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας. Αποτέλεσμα, η υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και η αντιδημοκρατική λειτουργία, με τον περιορισμό της συμμετοχής των  Τοπικών και Δημοτικών Διαμερι­σμάτων στη λήψη αποφάσεων. Παράλληλα ο Δήμος έγινε πεδίο εφαρμογής της πολι­τικής κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό αποτελεί αναγκαιότητα η συγκρότηση μετώπου για μια μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στεκόμαστε απέναντι στις παλαιοκομματικές πρακτικές και αντιλήψεις. Είμαστε αντίθετοι στην ευνοιοκρατία, τη διαφθορά, στο αυταρχικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο, τον παραγοντισμό, τις προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύουμε στη δύναμη της συλλογι­κής προσπάθειας, στη διαφάνεια, στο σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξίας του κάθε ανθρώπου.

Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα και στεκόμαστε ασυμβί­βαστα απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού και φασισμού.

Στηρίζουμε τη δημιουργία θεσμών άμεσης δημοκρατίας (συνοικιακά συμβούλια, συνελεύσεις γειτονιάς, οικισμών και τοπικών διαμερισμάτων, τοπικά δημοψηφίσματα,  κ.α.) ώστε ο Δημότης να εκφράζει τις απόψεις του και να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή είναι προϋπόθεση για την κοινωνική, πολιτιστική και παραγωγική αναγέννηση του τόπου μας.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων μας στα δημόσια αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Δη­μόσιος Χώρος). Ο Δήμος Ιεράπετρας να αποτελέσει στήριγμα του αγώνα για την υπε­ράσπισή τους.

Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε δημοτικής υπηρεσίας και επι­διώκουμε την αναβαθμισμένη λειτουργία τους.

Δεν διαπραγματευόμαστε τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου μας και το δικαίωμα όλων μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νε­ρού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Στηρίζουμε όλες τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες (όπως βρεφονηπιακοί σταθ­μοί, γηροκομείο, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο) με έμφαση στις ανάγκες των ΑμεΑ, των νέων, των ηλικιωμένων και των ανέργων. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλί­ες κοινωνικής αλληλεγγύης (δίκτυο κοινωνικής οικονομίας, Κοινωνικό Ιατρείο κ.α.)

Θεωρούμε απαραίτητο τον συλλογικό σχεδιασμό για τη στήριξη του Πρωτογε­νούς Τομέα και του Τουρισμού με βασική επιδίωξη την αρμονική συνύπαρξη των διαφορετικών παραγωγικών ομάδων. Επιδιώκουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, το σωστό χωροταξικό σχεδιασμό, με έμφαση στην αειφορία, την προστασία των φυσι­κών πόρων και του περιβάλλοντος. Αντιστεκόμαστε στην επέλαση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας βιομηχανικής κλίμακας (ΒΑΠΕ) που θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και την υπάρχουσα παραγωγική δραστηριότητα.

Επιδιώκουμε τις διαδημοτικές συνεργασίες με τους όμορους Δήμους για την επίλυ­ση κοινών προβλημάτων.

Αντιλαμβανόμαστε τη στήριξη της πολιτιστικής έκφρασης και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και ευημερία.Οραματιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας,προσβάσιμες και φι­λικές, με ελεύθερους χώρους  άθλησης και πρασίνου.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματά μας πρέπει και μπορούν να λυθούν τώρα, όχι στο απώτερο μέλλον.

Με μια αυτοδιοίκηση, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, στην υπηρεσία των αναγκών μας.

Με μια δημοτική αρχή που θα πρωταγωνιστεί και δεν θα τρέχει πίσω απ’τις εξελίξεις.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας που είναι ευαίσθητοι σε ζητήματα κοι­νωνίας, περιβάλλοντος και πολιτισμού. Όλους όσους διαθέτουν αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία και θέλουν να προσφέρουν στη λύση των τοπικών προβλημάτων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην κοινή προσπάθεια.

Ήρθε η ώρα της ανατροπής.

Εμπρός φίλοι, συνδημότες, συναγωνιστές. Όλοι μαζί  να γίνουμε ποτάμι!

Εμείς είμαστε αυτοί που περιμέναμε!!!


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button