Εκλογές 2014

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης, αποδέχθηκε την πρόταση και θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κρήτης. Η υποψηφιότητά του «κλείδωσε» χθες το βράδυ στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, μετά από πιέσεις που δέχθηκε ο Ηρακλειώτης βουλευτής να αποδεχθεί αυτήν την υποψηφιότητα, την οποία αρχικά είχε απορρίψει.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η επιλογή του κ. Κριτσωτάκη, έγινε μετά την σθεναρή άρνηση που προέβαλε ο βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, που ήταν – σύμφωνα με πληροφορίες – η πρώτη επιλογή του προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ οριστικοποιήθηκαν και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες για όλες τις περιφέρειες της χώρας, καθώς και για τους μεγαλύτερους δήμους. Αξιοσημείωτο είναι ότι οκτώ από τους 13 υποψήφιους για τις περιφέρειες, είναι εν ενεργεία βουλευτές.


Η βουλευτής Β’ Αθηνών Ρένα Δούρου θα είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, με υποψήφιο για το δήμο της Αθήνας τον οικονομολόγο Γαβριήλ Σακελαρίδη, σε μία κίνηση – έκπληξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού.

Οι προτάσεις αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Συνολικά, μετά την άρνηση της Σ.Σακοράφα για την Αττική, αλλά και την άρνηση του Γιώργου Σταθάκη να «κατέβει» για την περιφέρεια Κρήτης, κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε να υποστηριχθούν οι εξής υποψηφιότητες για τις 13 περιφέρειες της χώρας:

– Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης

– Αττική: η βουλευτής της Α΄Αθήνας Ρένα Δούρου

– Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος της πρώην ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση

– Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου

– Δυτική Μακεδονία: ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του τοπικού τηλεοπικού σταθμού Flash tv Θόδωρος Καρυπίδης

– Ήπειρο η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη

– Θεσσαλία η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη

– Ιονίων Νησων: ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς

– Κεντρική Μακεδονία: η βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου

– Κρήτη ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης

– Νότιο Αιγαίο, ο νυν δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου

– Πελοπόννησο: ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης

– Στερεά Ελλάδα ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button