ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Να ενισχυθούν οι γυναικείες υποψηφιότητεςΤο «Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης» εν όψει των Δημοτικών, Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών 2014 διαπιστώνει ότι στη Ευρωβουλή η συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση είναι αρκετά μικρή.Βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη. Αποδεικνύεται επομένως στην πράξη, ότι για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας , δεν είναι αυτονόητη η αποδοχή της ισότητας των φύλων.

Η πολιτική συμμετοχή των γυναικών είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και την αξιοποίηση του συνόλου της κοινωνικής εμπειρίας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.Στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην Ευρώπη οι θέσεις ευθύνης απαιτούν ικανότητα, αποφασιστικότητα, συνέπεια, φαντασία και δημιουργικότητα, ανεξάρτητα από το φύλο των ανθρώπων που τις καταλαμβάνουν.

Επιπλέον τις γυναίκες χαρακτηρίζει η οργανωτική σκέψη, η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητα και κυρίως η ευαισθησία, χαρακτηριστικά αναγκαία για τον κοινωνικό ρόλο που καλείται να επιτελέσει η Αυτοδιοίκηση την εποχή της πολύμορφης κρίσης που ζούμε.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμαστε όλοι και όλες οι ψηφοφόροι, άνδρες και γυναίκες, να δώσουμε σταυρούς προτίμησης σε ικανές γυναίκες.

Η ψήφος στη γυναίκα είναι για το καλό της κοινωνίας μας, για το καλό όλων μας. Γίνεται καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ενισχύεται η δημοκρατία με την ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων και προωθείται η κοινωνική δικαιοσύνη και οι ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close