Εκλογές 2014

Να ενισχυθούν οι γυναικείες υποψηφιότητες

Το «Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης» εν όψει των Δημοτικών, Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών 2014 διαπιστώνει ότι στη Ευρωβουλή η συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση είναι αρκετά μικρή.

Βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη. Αποδεικνύεται επομένως στην πράξη, ότι για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας , δεν είναι αυτονόητη η αποδοχή της ισότητας των φύλων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η πολιτική συμμετοχή των γυναικών είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και την αξιοποίηση του συνόλου της κοινωνικής εμπειρίας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην Ευρώπη οι θέσεις ευθύνης απαιτούν ικανότητα, αποφασιστικότητα, συνέπεια, φαντασία και δημιουργικότητα, ανεξάρτητα από το φύλο των ανθρώπων που τις καταλαμβάνουν.


Επιπλέον τις γυναίκες χαρακτηρίζει η οργανωτική σκέψη, η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητα και κυρίως η ευαισθησία, χαρακτηριστικά αναγκαία για τον κοινωνικό ρόλο που καλείται να επιτελέσει η Αυτοδιοίκηση την εποχή της πολύμορφης κρίσης που ζούμε.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Για τους λόγους αυτούς, καλούμαστε όλοι και όλες οι ψηφοφόροι, άνδρες και γυναίκες, να δώσουμε σταυρούς προτίμησης σε ικανές γυναίκες.

Η ψήφος στη γυναίκα είναι για το καλό της κοινωνίας μας, για το καλό όλων μας. Γίνεται καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ενισχύεται η δημοκρατία με την ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων και προωθείται η κοινωνική δικαιοσύνη και οι ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button