Εκλογές 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Μια αναγκαία απάντηση στον κ. Πλακιωτάκη

Ο κ. Πλακιωτάκης αποφάσισε να ασχοληθεί με το ΣΥΡΙΖΑ και την περιοδεία του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στο Λασίθι. Σ’ αυτή την περιοδεία οι Λασιθιώτες περιέγραψαν με τον πιο σαφή τρόπο τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας και της χώρας. Αυτά που ο κ. Πλακιωτάκης ξεχνά ή αγνοεί όλα αυτά τα χρόνια, γιατί αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να ψηφίζει τα μνημόνια και τους νόμους που καταστρέφουν τον τόπο μας.

Αγνοεί ο κ. Πλακιωτάκης:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ότι το «πρωτογενές πλεόνασμα» και τα νέα greek stastics του κ. Σαμαρά και της Κομισιόν έχουν γίνει περίγελος στον διεθνή τύπο. Σήμερα η Wall Street Journal αναγνώρισε έλλειμμα αντί για πλεόνασμα, ενώ η μέθοδος υπολογισμού που εφαρμόζει η Eurostat είναι μόνο για την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα» είναι το «χαρτζιλίκι» που έδωσε ο κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ στον προστατευόμενο τους για να έχει να δώσει κάτι στις εκλογές. Γιατί ξέρουν πως μόνο με τέτοιες κυβερνήσεις μπορούν να ελέγχουν τη χώρα.

Ότι όχι μόνο δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά αντίθετα το νέο μνημόνιο είναι έτοιμο με περικοπές συντάξεων και μισθών, με ενοικιάσεις εργαζομένων και νέες απολύσεις. Απλά το κρατούν στα συρτάρια ως τις εκλογές νομίζοντας ότι θα ξανακοροϊδέψουν το λαό.


Ότι το πρόβλημα του Διαλυνάκειου με τα κληροδοτήματα, το δημιούργησαν οι ίδιες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και ο ίδιος ο κ. Πλακιωτάκης με την ψήφο του τον Φεβρουάριο του 2012 στην κυβέρνηση Παπαδήμου. (Άραγε το είχε διαβάσει;). Κράτησαν όμηρο το νοσοκομείο και την κοινωνία της Νεάπολης για πάνω από ενάμιση χρόνο και καθυστέρησαν την δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης. Και τελικά θέλησαν να εκβιάσουν την ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να εγκρίνουν την άθλια πολιτική τους στο φάρμακο. Τώρα θέλει και επιβράβευση για το ότι διόρθωσαν μετά από καιρό την καταστροφική πολιτική τους, για ένα θέμα που μπορούσε να λυθεί σε μία μέρα.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ότι στο Τοπλού εδώ και 24 χρόνια μία εταιρεία – φάντασμα έχει δεσμεύσει μια τεράστια έκταση υποσχόμενη επενδύσεις και θέσεις εργασίας, εκμεταλλευόμενη τον πόνο και την αγωνία του κόσμου για δουλειά. Εξυπηρετούνται δηλαδή ιδιωτικά συμφέροντά και χρηματιστηριακά παιχνίδια, αδιαφορώντας για το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σητεία, το νοσοκομείο, εκτός των άλλων, δεν έχει καρδιολόγο!!!

Ότι στην Ιεράπετρα η Παθολογική και η Γυναικολογική Κλινική δεν λειτουργούν.

Ότι πολλά έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται με αγροτικά επειδή δεν υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ.

Ότι χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία του Λασιθίου και στα ΕΠΑΛ επειδή δεν καλύπτονται τα κενά, δεν διορίζονται αναπληρωτές και απολύθηκαν οι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης.

Ότι οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν ή υπολειτουργούν σε όλο το Λασίθι με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τους κατοίκους.

Ότι η μαρίνα του Αγίου Νικολάου, ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης δηλαδή, ξεπουλιέται με τις αδιαφανείς διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ, όπως και ο αρχαιολογικός χώρος του Καλού Χωριού.

Ότι οι αγρότες, με τους νόμους που ο ίδιος ψήφισε, θα πληρώνουν χαράτσια για τα κτήματά τους, τα μέσα της παραγωγής τους, και θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Ότι οι επαγγελματίες είναι ανασφάλιστοι και στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Ιεράπετρα δεν έχουν συλλογική σύμβαση επειδή με τους νόμους που ο ίδιος ψήφισε, καταργήθηκαν ουσιαστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ότι η υπομονή του λαού εξαντλήθηκε.

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν «τηλεαστέρες, μαϊντανοί, αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα», όπως εύστοχα χαρακτήρισε το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος.

Στις ευρωεκλογές που έρχονται ο λαός θα στηρίξει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν και θα βάλει τέλος στις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button