Εκλογές 2014

Η συνάντηση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6/2/13 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου η πρώτη συνάντηση της πρωτοβουλίας δημοτών Δήμου Αγ. Νικολάου. Περισσότεροι από 80 πολίτες από όλο το Μεραμπέλλο (Αγ. Νικόλαο, Νεάπολη, Κριτσά, Κρούστα, Ελούντα, Καλό Χωριό, Βραχάσι) συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για περισσότερο από 3 ώρες για την αυτοδιοίκηση και το Δήμο που θέλουμε. Στη συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπία της κίνησης των  πολιτών που συναντήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στη Νεάπολη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Κοινή συνισταμένη των περισσότερων τοποθετήσεων υπήρξε το ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η ζωή των τοπικών κοινωνία έχει επιρρεαστεί αρνητικά σε πολύ  μεγάλο βαθμό από την πολιτική των μνημονίων και το σχέδιο “Καλλικράτης”. Χρειάζεται και στο Δήμο μας να υπάρξει μια δημοτική ομάδα που θα αμφισβητήσει αυτές τις πολιτικές και θα απαιτήσει την ανατροπή τους και να προσπαθήσει να διαχειριστεί τα θέματα του Δήμου με το μεγαλύτερο δυνατό αποκεντρωτισμό, με απόλυτο σεβασμό στη βούληση των τοπικών κοινωνιών (λαϊκές συνελεύσεις, αποφάσεις τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων), με υποστήριξη και αλληλεγγύη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, με προσπάθεια για ουσιαστική και ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου.

Από τη συνάντηση της Τετάρτης συγκροτήσαμε μία γραμματεία της πρωτοβουλίας που ανάλαβε να εξειδικεύσει θέσεις και προτάσεις για τα θέματα του Δήμου και της αυτοδιοίκησης και να τα φέρει για συζήτηση την επόμενη Τετάρτη σε νέα συνάντηση που φιλοδοξούμε να είναι ακόμα ευρύτερη.


Πιστεύουμε  ότι το πρώτο ξεκίνημα της πρωτοβουλίας μας υπήρξε ιδιαίτερα αισιόδοξο και ελπίζουμε ότι αντίστοιχη θα είναι και η συνέχεια.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button