Εκλογές 2014

Η προχειρότητα στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων φέρνει… αποσύρσεις !

Με αγωνία μετρούν τις μέρες μέχρι το Σάββατο όπου θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων καθώς η φυλλοροή που καταγράφεται στις παρατάξεις με τις αποσύρσεις των υποψηφίων στο … και πέντε της διαδικασίας χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρη. Ορισμένοι επικεφαλής είτε κινήθηκαν με προχειρότητα, όπως λένε νομιμκοί κύκλοι, είτε από την πίεση του χρόνου που δημιουργούν αυτές οι εκλογές δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ψηφοδέλτια που να είναι “νόμιμα και ισχυρά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive από την Κυριακή οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι καταθέσεις των φακέλων των συνδυασμών που μετέχουν στις επερχόμενες εκλογές ο ένας μετά τον άλλο αρκετοί υποψήφιοι απο διάφορους συνδυασμούς προσέρχονται στα δικαστήρια για να αποσύρουν το όνομα τους από τη λίστα του ψηφοδέλτιου τα οποία τα διαβάζουν στα μέσα!

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 10 περιπτώσεις με τις 5 να αφορούν στο δήμο Μινώα Πεδιάδας εκ των οποίων οι 3 ήταν από τον ίδιο συνδυασμό. Οι υπόλοιπες πέντε περιπτώσεις αφορούν σε Ηράκλειο, Αρχάνες – Αστερούσια, Βιάννο, Γόρτυνα και Φαιστό όπου και υπάρχει μεγάλη αγωνία για το μέλλον των ψηφοδελτίων.

Παράλληλα πολλά είναι τα λάθη που εντοπίζουν οι δικαστές που ελέγχουν τους φακέλους των υποψήφιων συνδυασμών και καλούν τους υποψηφίους να δουν πως αυτά θα διορθωθούν πριν την ανακήρυξη Σαββάτου, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα προβλήματα είναι ανυπέρβλητα όπως πχ ποσοστώσεις σε γυναίκες, δημοτικά διαμερίασματα κλπ. Και η “πρόγνωση” για δύο τουλάχιστον ψηφοδέλτια ενόψει της ανακήρυξης του Σαββάτου είναι δυσοίωνη.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button