Εκλογές 2014

Η παρουσίαση του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» στο ΡΕΞ

Το βράδυ της Τετάρτης 30 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε  στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ Αγίου Νικολάου, η εκδήλωση παρουσίασης των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού-υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, στην ομιλία του, αναφερόμενος στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου εξέφρασε την ικανοποίηση του, γιατί περιστοιχίζεται όπως εξήγησε από δημιουργικούς συμπολίτες- με αναφορά σε όλες τις επιστημονικές και παραγωγικές τάξεις, με εκπροσώπηση όλων των τάσεων και ηλικιών της σύγχρονης κοινωνίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα ανέφερε :

«Είμαστε εδώ. Παρόντες και δυνατοί. Μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης , που διαθέτει την εμπειρία των παλιών στελεχών μαζί με την σπιρτάδα, την ζωντάνια και την διαφορετική ματιά των νέων. Πρόσωπα με διαφορετικές αφετηρίες. Αλλά με κοινό όραμα. Tο καλό του τόπου μας .


Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας –εξήγησε- έγινε έξω από τις συνήθεις λογικές – κεντρικές συμφωνίες, δήθεν συνεργασίες,  – και ενόχλησε πολύ, γιατί δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη. Κάλεσε δε τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς να αντιπαρατεθούν με βάση τις προτάσεις που ο καθένας έχει για την ποιότητα ζωής, την πρόοδο του τόπου, τον τρόπο διοίκησης, και τον ρόλο του Δήμου Αγ. Νικολάου στην σημερινή πραγματικότητα, πέρα από την ακολουθούμενη λογική  της στόχευσης προσώπων, την παρελθοντολογία, τις υποσχέσεις διορισμών, τις  παρατάσεις συμβάσεων και υλοποίηση έργων που δεν έγιναν εδώ και 8 χρόνια και υλοποιούνται μέσα στην προεκλογική περίοδο.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου  Νικολάου, τονίζοντας ότι ο σημερινός δήμος Αγ. Νικολάου πρέπει να αποκτήσει την θέση που του αξίζει τοπικά, εθνικά αλλά και ευρωπαϊκά προκειμένου να ξεφύγει από τα στενά όρια του, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες  του συνδυασμού προτάσσοντας την  υποχρέωση να γίνει ξανά ο Δήμος Αγίου Νικολάου, πολιτικό όργανο με ουσιαστικό ρόλο στα θέματα του τόπου (Τουρισμός, Κοινων. Πολιτική, Νοσοκομείο/Κέντρο αποκατάστασης Νεαπόλεως, ΤΕΙ, ΙΚΑ, ΒΟΑΚ, κ.α.). Ο Δήμος είπε καλείται να σχεδιάσει ολοκληρωμένες πολιτικές με προοπτική και ανοικτούς ορίζοντες, να διεκδικεί  δυναμικά αυτά που πρέπει να αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση να μην σύρεται πίσω από τα γεγονότα, λειτουργώντας ως επιτροπή που διαχειρίζεται ενοικιάσεις πεζοδρομίων κάνοντας μικροπολιτική…

Καλείται να χρησιμοποιήσει προς όφελος του δημότη τις νέες τεχνολογίες και να δώσει βήμα στους Νέους ανθρώπους με τη διαφορετική ματιά και την όρεξη για δουλειά και δημιουργία!

Ασκώντας κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, δήλωσε ότι τα τοπικά συμβούλια θα πρέπει επιτέλους ν΄ αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο και σοβαρή υπόσταση .-γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αν  και προβλέπεται σαφώς από το νομικό πλαίσιο . Όπως ο ίδιος εξήγησε οι εκλεγμένοι των χωριών, θα πρέπει οι ίδιοι να διαχειρίζονται τα ζητήματα του τόπου τους, ενώ  οι αποφάσεις τους θα πρέπει να είναι δεσμευτικές – εξήγησε- για το κεντρικό δημοτικό συμβούλιο, εφ’ όσον δεν έρχονται σε αντίθεση με τις γενικές πολιτικές του Δήμου όπως θα καθοριστούν από το συνολικό σχεδιασμό που θα διαμορφωθεί.

Θα πρέπει ο Δήμος ν΄ αποκτήσει συνολικό σχέδιο ενιαίας διαχείρισης και δράσης, ένα σύγχρονο masterplan,(20ετίας) τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», ένα χρήσιμο εργαλείο, που θα τεθεί στην κρίση των συλλογικών φορέων, αλλά και των απλών πολιτών, ώστε να γίνει κτήμα και όνειρο όλων. Από κει θα εκπορεύονται όλες οι πολιτικές για την οργάνωση και την ανάπτυξη της περιοχής μας, για την συνολική διαχείριση του χώρου μας

Η πολιτική & Διοικητική επαναλειτουργία του Δήμου, αποτελεί την αφετηρία, πάνω στην οποία θα στηριχθούν τα επόμενα βήματα μας, και αν μη τι άλλο θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ποιότητα της ζωής μας, ανάφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος.         Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει ως εκλεγμένος Δήμαρχος, αναφορικά με τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική, την κυκλοφορία σε πόλεις και χωριά.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου – επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» κ. Αντώνης Ζερβός, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε δικαίωμα σε ένα άλλο δήμο, ανθρώπινο, χωρίς  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» στο πολυπληθές ακροατήριο που έδωσε το παρών στην ανοικτή αυτή εκδήλωση..


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button