Εκλογές 2014

Γλέζος: Διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις μου

Την άποψη ότι ο φτωχός λαός θα κάλυπτε εθελοντικά τον εσωτερικό δανεισμό, αν κάτι τέτοιο κρινόταν απαραίτητο, όπως έκανε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος. «Ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λέω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λένε ότι χρειάζεται», είπε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σημασία έχει ότι την περίοδο που κηρύχθηκε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ο δικτάτορας ζήτησε τη βοήθεια του λαού γιατί δεν είχαμε αεροπορία. Και έτρεξε ο λαός δίνοντας τα ρολόγια του, τα δαχτυλίδια του, τα σκουλαρίκια του, τα πάντα. Αν πειστεί ότι το δάνειο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας στον πρωτογενή τομέα θα δώσει και ο δανεισμός θα καλυφθεί εθελοντικά», είπε ακόμη ο κ. Γλέζος.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Οσοι υψηλοεισοδηματίες δεν συνεισφέρουν (σ.σ στον εσωτερικό δανεισμό) δεν θα τους βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο, θα τους καταγγέλλουμε δημόσια. Εάν σε ένα εισοδηματία με πάνω από 100.000 εισόδημα τού πούμε να πάρει ομόλογο άξιας 100 ευρώ και δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ επισήμανε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του.

«Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις. Μίλησα για εισοδήματα. Εχω πέντε τρόπους και ο πέμπτος αφορά ένα εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο (τα 100.000 ευρώ). Το όριο θα συζητηθεί, είναι πρόταση όχι απόφαση» σημείωσε.


«Ο Σαμαράς προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις μου, θέλουν να φορολογείται ο λαός θέλουν να οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση δε θέλουν να πληρώσουν ούτε μια οι υψηλοεισοδηματίες», κατέληξε.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button