Εκλογές 2014

Για την παιδική χαρά στο Σίσι

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα σε πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ, ότι ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου υπέγραψε με τον αντιπρόσωπο της εταιρείας «Βετρούδος Α.Ε.» σύμβαση 39000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού και συμπλήρωση υποδομής για τις υφιστάμενες παιδικές χαρές στο Καλό Χωριό και στο Σίσι.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, που επιτέλους ο κ,. δήμαρχος ανακαλύπτει ότι στο δήμο Αγ. Νικολάου υπάρχει και το Βραχάσι (εν προκειμένω το Σίσι του δημοτικού διαμερίσμτος Βραχασίου). Βέβαια κάλιο αργά παρά ποτέ, αλλά νομίζω ότι στην περίπτωση του δημάρχου μας κανένα όψιμο ενδιαφέρον δεν μπορεί να εκληφθεί ως πραγματικό ενδιαφέρον, που δεν υποκρύπτει προεκλογικές σκοπιμότητες. Αυτό είναι προφανές, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας (έστω και σε αυτό το πολύ χαμηλό επίπεδο) εμφανίζεται ελάχιστους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο στην περιοχή μας.

Πέρα όμως από το πραγματικό ή μη ενδιαφέρον του, οφείλει ο κ. δήμαρχος να γνωρίζει ότι η «υφιστάμενη» παιδική χαρά στο Σίσι, δεν ανήκει στο δήμο, αλλά στον Αναπτυξιακό Σύλλογο Σισίου, ο οποίος την κατασκεύασε πριν δυόμιση χρόνια επί δικής μου προεδρίας, από το υστέρημα των πολιτών, τη συνεισφορά των επαγγελματιών του Σίσιου και την πολύ σημαντική χορηγία του επιχειρηματία της περιοχής Μίνου Γεννιατάκη, σε χώρο που είχε παραχωρήσει η πρώην κοινότητα Βραχασίου. Επειδή λοιπόν, πέρα των άλλων, δεν είναι ηθικό και τίμιο να κάνει κανείς μνημόσινα με ξένα κόλυβα, όφειλε ο κ. δήμαρχος να έχει τη σύμφωνη γνώμη και του Αναπτυξιακού Συλλόγου Σισίου για τις όποιες παρεμβάσεις σκέφτεται να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί μόνο ηθική υποχρέωση, αλλά και νομική, μιας και προτίθεται να πειράξει περιουσία που δεν του ανήκει. Επειδή μάλιστα υπάρχει μια περιρρέουσα καφενειακή πληροφορία για ξήλωμα της υφιστάμενης παιδικής χαράς από το δήμο, για τη δημιουργία άλλων υποδομών στη θέση της, ελπίζω η πληροφορία να αποτελεί απλώς ένα κακόγουστο αστείο.


Χαρακρητιστικό πάντως του ενδιαφέροντος του κ. δημάρχου για την παιδική χαρά, αποτελεί η αντιμετώπιση που είχε ο σύλλογος, όταν ζήτησε τη βοήθειά του, ώστε μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου να γινόταν μια στοιχειώδης μελέτη χωροθέτησης των παιχνιδιών, που θα πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας, που ο νόμος ορίζει. Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. δήμαρχος για το θέμα, που ακόμα περιμένουμε αυτή του τη βοήθεια. Αν τότε δεν είχαμε αποφασίσει να δράσουμε μόνοι μας μέσω εξωτερικού συνεργάτη που πληρώθηκε γι αυτό, αλλά περιμέναμε την καλή πρόθεση του κ. δημάρχου, η παιδική χαρά ακόμα δε θα είχε κατασκευαστεί. Πικρές αλήθειες, που δείχνουν όμως το πραγματικό ενδιαφέρον καθενός μας …

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Κλείνοντας οφείλω να παρατηρήσω ότι είναι κρίμα που δεν έχουμε προεκλογική περίοδο κάθε εξάμηνο, μιας και όπως φαίνεται ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που θα δημιουργούσε κίνητρο για το κ. δήμαρχο να παράξει κάποιο έργο, έστω και επιπέδου προέδρου πολιτιστικού συλλόγου.

Ζαχαρίας Φθενάκης


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button