Εκλογές 2014

Γ. Χατζημαρκάκης: Η υγεία στο Λασίθι είναι ο μεγάλος ασθενής

Τα Νοσοκομεία Σητείας, Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε το τελευταίο τριήμερο ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, οποίος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Μιχάλη Ατσαλάκη.

“Η υγεία στο Λασίθι είναι ο μεγάλος ασθενής. Είναι ντροπή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αυτή η κατάσταση. Επισκέφθηκα τα τρία μεγάλα Νοσοκομεία του Λασιθίου. Όλα έχουν προβλήματα γιατί δεν έχουν γιατρούς και προσωπικό. Έχω κατηγορήσει την Τρόικα στις Βρυξέλλες και συνεχίζω να το κάνω για τις ευθύνες της. Η μεγάλη ευθύνη όμως ανήκει στην Ελληνική κυβέρνηση που λέει στις Βρυξέλλες πως όλα είναι καλά αλλά δεν έχει σχέδιο αναβάθμισης της υγείας με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι οι πολίτες”, δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, εξηγώντας πως οι υπεύθυνοι της Τρόικας για την υγεία στις Βρυξέλλες αγνοούν τις ανθρωπιστικές συνέπειες που υπάρχουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης. “Φάνηκε και κατά τις συζητήσεις που οργάνωσα πριν λίγο καιρό στις Βρυξέλλες για το θέμα της Υγείας, όπου ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Νικολαράκης ενημέρωσε για τα πραγματικά προβλήματα στη δημόσια υγεία τα οποία αγνοούν στις Βρυξέλλες”, επεσήμανε.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στις δίωρες συναντήσεις που έγιναν σε κάθε Νοσοκομείο αναφέρθηκαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και η μεγάλη υποβάθμιση που καταγράφεται στις δομές υγείας του νομού.

Στη Σητεία, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τους κυρίους Νίκο Σολιδάκη Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, Γιάννη Κατσαράκη εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας, Γιώργο Κεφαλογιάννη εκπρόσωπο Ένωσης Νοσοκομειακών Γατρών Λασιθίου, Κώστα Ζόμπιρα Διευθυντή διοικητικής υπηρεσίας και τις κυρίες Μαρία Βιολιδάκη Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και Βίκη Μαζωνάκη, Χάρις Ροδουσάκη και Κυριακή Ιατρίδου μέλη του Συλλόγου.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με έναν καρδιολόγο, του οποίου η απόσπαση λήγει σήμερα. Την ίδια ώρα τα κενά που υπάρχουν στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ουσιαστικά οδηγούν το Νοσοκομείο να λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, γιατί οι εφημερίες δεν καλύπτονται τις περισσότερες μέρες του μήνα σε βασικές ειδικότητες.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Στην Ιεράπετρα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αντώνης Τσικαλουδάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Μανόλης Μπουνιαλέτος, η Γ.Γ. κα Σούλα Σπηλιάδη και τα μέλη κα Πόπη Δασκαλάκη, κ. Χάρης Παπαδάκης, και κα Ανθούλα Μουτάφη, ενημέρωσαν για τα πολλαπλά πλήγματα υποβάθμισης που έχει δεχθεί το Νοσοκομείο από την έλλειψη προσωπικού. Στο Νοσοκομείο ουσιαστικά δεν λειτουργεί εδώ και καιρό η Παθολογική Κλινική και το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 50% ενώ την ίδια ώρα έχει αυξηθεί η κίνηση των ασθενών.
Τέλος, στον Άγιο Νικόλαο συναντήθηκε με τον Διοικητή των Νοσοκομείων κ. Μανόλη Μακρονικολάκη, τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Λασιθίου κ. Αντώνη Γερμανάκη, τον Συντονιστής Διευθυντής Ακτινολογικού κ. Γιώργο Δολαψάκη, τον Πρόεδρο των Εργαζομένων κ. Γιώργο Μανουσάκη, Γραμματέας Πόπη Κιτοπούλου Αντιπρόεδρος Κωστής Κοκολάκης και τα μέλη Δαμιανός Χαλκιαδάκης και Μαρία Δερμιτζάκη.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στα προβλήματα δυσλειτουργίας εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και τονίστηκε πως το Νοσοκομείο δεν μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο του, ειδικά λόγω της αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών σε πολλές ειδικότητες.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button