Europlan

Xaritakis
Debate
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Επίσκεψη του Συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Τη ρητή δέσμευση της Διοίκησης του ΙΚΑ και την πολιτική δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ότι το Κατάστημα ΙΚΑ Αγίου Νικολάου θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία, ζητά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Ο κ. Ζερβός συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη», συναντήθηκε με τον Διευθυντή και τους προϊσταμένους των Τμημάτων του Καταστήματος ΙΚΑ από τους οποίους ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο κατάστημα, τα προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση, για την ανασφάλεια που γεννά η απλή αναστολή της απόφασης για το κλείσιμο του Καταστήματος, ενδεχόμενο που παραμένει ανοιχτό, μιας και δεν υπάρχει οριστική και τελεσίδικη απόφαση για το θέμα.

“IN_AND_OUT

Τα στελέχη του ΙΚΑ τόνισαν ότι το Κατάστημα του Αγίου Νικολάου είναι το με-γαλύτερο του νομού, εξυπηρετεί 7.027 ασφαλισμένους (ενώ στο ΙΚΑ Ιεράπετρας αντιστοιχούν μόλις 1.849 και στο ΙΚΑ Σητείας μόνο 1.625). Δυσλειτουργία, που δημιουργεί πολλά προβλήματα τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ της περιοχής, προκαλεί η έλλειψη προσωπικού. Στο Κατάστημα ΙΚΑ με τόσους χιλιάδες εξυπη-ρετούμενους, υπηρετούν μόνο 14 υπάλληλοι, ενώ στο Κατάστημα ΙΚΑ Σητείας με υποπολλαπλάσιους εξυπηρετούμενους, υπηρετούν 22 υπάλληλοι.

Σοβαρό θέμα προκαλεί επίσης η υπαναχώρηση από τον αρχικό σχεδιασμό δημιουργίας Πολυϊατρείου ΙΚΑ στον Αγιο Νικόλαο, όπως είχε αποφασιστεί να κατασκευαστεί στο οικόπεδο που είχε παραχωρήσει για το σκοπό αυτό ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου παραμένει η μόνη πρωτεύουσα στην Κρήτη χωρίς Πολυϊατρείο!

Mechanical Solutions

Οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι, γιατί ενώ το έργο είχε δημοπρα-τηθεί και ανατεθεί στον ανάδοχο εργολάβο, ακυρώθηκε η εργολαβία και το έργο προστέθηκε στα υπόλοιπα έργα – φαντάσματα, που κατατρέχουν τον Αγιο Νικόλαο, δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες. Η διάδοχος κατάσταση του ΕΟΠΥΥ ανέτρεψε το σχεδιασμό αρνούμενος μέχρι σήμερα να υλοποιήσει το έργο, σε συνεργασία με το ΙΚΑ, ως οφεί-λει. Το δικαιούνται και το διεκδικούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, που ενώ πληρώνουν ακριβά καταβάλλοντας εισφορές, απολαμβάνουν ανταποδοτικά, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και μεγάλη καθημερινή ταλαιπωρία.

Ο δημοτικός συνδυασμός «Δικαίωμα στην πόλη» διεκδικεί μαζί με τους δημότες το δικαίωμα σε αντίστοιχες υπηρεσίες με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους της Κρήτης. Ζητά άμεσα την ίδρυση Κέντρου Απονομής Συντάξεων στον Αγιο Νικόλαο, ώστε να πάψει επιτέλους η απερίγραπτη ταλαιπωρία των δικαιούχων συντάξεων.

Στο Κατάστημα ΙΚΑ Αγίου Νικολάου λειτουργεί ΚΕΠΑ για όλο το Λασίθι. Συμφωνούμε με την άποψη της διεύθυνσης του Καταστήματος ΙΚΑ, που έχει επισημάνει στη Διοί-κηση του ΙΚΑ, ότι με την ίδρυση του Κέντρου Απονομής συντάξεων θα υπάρχει αμεσότητα στην έκδοση απονομής συντάξεων αφού δεν χρειάζεται να πηγαίνουν οι αποφάσεις των επιτροπών των ΚΕΠΑ, από τον Άγιο στη Σητεία και στην Ιεράπετρα και μετά να διαβιβάζονται στο Περιφερειακό Κατάστημα Ηρακλείου. Ο Αγιος Νικόλαος είναι πρωτεύουσα, βρίσκεται στο κέντρο του νομού και εξυπηρετεί την πλειοψηφία των συνταξιούχων – μισθωτών.

Ως συνδυασμός, στηρίζουμε τη λειτουργία του Καταστήματος ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, ζητούμε άμεσα την επαρκή στελέχωσή του με ανακατανομή του προσωπικού ανάλογα με τον όγκο δουλειάς και με αποκλειστικό γνώμονα την ομαλή και ταχεία εξυπηρέτηση των δικαιούχων αυτών των υπηρεσιών, καθώς επίσης την ίδρυση του Κέντρου Απονομής Συντάξεων, ώστε να πάψει η πολύμηνη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που βγαίνουν στη σύνταξη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button