Εκλογές 2014

Ένας υποψήφιος απο κάθε οικογένεια της Κρήτης

Στην ευθεία των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαίου, όλοι οι συνδυασμοί τόσο για την Περιφέρεια, όσο και για τους Δήμους της Κρήτης, ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποβάλουν τους συνδυασμούς στα κατά τόπους Πρωτοδικεία του νησιού. Η προθεσμία υποβολής των συνδυασμών στα Πρωτοδικεία λήγει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής 27 Απριλίου, ενώ η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει το Σάββατο 3 Μαίου.

Οι υποψήφιοι στην Κρήτη αναμένεται να είναι… μερικές χιλιάδες καθώς:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης , όπου οι Περιφερειακοί σύμβουλοι είναι 51, κάθε συνδυασμός μπορεί να έχει από 51 το ελάχιστο έως 78 το μέγιστο υποψήφιους συμβούλους.

Δηλαδή, εάν τελικά ανακηρυχθούν οι 7 συνδυασμοί που έχουν ανακοινωθεί, οι υποψήφιοι θα είναι συνολικά από 357 το ελάχιστο έως 539 το μέγιστο.


Για τους Δήμους της Κρήτης, όπου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι συνολικά 644, με την πρόσφατη αλλαγή του Νόμου, οι υποψήφιοι μπορεί να είναι από 644 το ελάχιστο μέχρι 1288 το μέγιστο.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Εάν συνυπολογιστεί πως στους περισσότερους Δήμους αναμένεται να υπάρχουν πάνω από τρείς υποψήφιοι συνδυασμοί και εάν συνυπολογισθούν και οι υποψήφιοι για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, τότε με βεβαιότητα μπορεί να ειπωθεί πως κάθε Κρητικιά οικογένεια θα έχει και έναν υποψήφιο, τουλάχιστον.

Δείτε τον αριθμό των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων στην Κρήτη, ενώ να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κάθε ενότητας μπορεί να είναι έως 50% περισσότεροι από τις αντίστοιχες έδρες, ενώ για τα Δημοτικά Συμβούλια, οι υποψήφιοι μπορεί να είναι έως 100% περισσότεροι από τις αντίστοιχες έδρες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – 51 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και 644 Δημοτικοί Σύμβουλοι σε 24 Δήμους.

Αναλυτικότερα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – 25 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και 238 Δημοτικοί Σύμβουλοι σε 8 Δήμους που κατανέμονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ 21
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ 27
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 49
ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ 27
ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ 27
ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ 27
ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 33

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – 6 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και 98 Δημοτικοί Σύμβουλοι σε 4 Δήμους που κατανέμονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 27
ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 17
ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ 27

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – 7 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και 127 Δημοτικοί Σύμβουλοι σε 5 Δήμους που κατανέμονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ 21
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 17
ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 27
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 41

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ – 13 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και 181 Δημοτικοί Σύμβουλοι σε 7 Δήμους που κατανέμονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ 13
ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ 21
ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 27
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 27
ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ 17
ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 49

Ναπολέων Σαραντίδης


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button