Εκλογές 2014

Δύο γυναίκες υποψήφιες Δήμαρχοι στην ακριτική Γαύδο

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στο ακριτικό νησί της Γαύδου, στην οποία – για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές – θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια και μάλιστα με υποψήφιους Δημάρχους απο το γυναικείο φύλο. Έτσι ανατρέπεται όχι μόνο η «παράδοση» που ήθελε την εκλογή κοινοτάρχη (παλαιότερα) ή δημάρχου (απο την»Καποδιστριακή» αλλαγή) άνευ αντιπάλου.

Αλλά ανατρέπεται και η «παράδοση» που ήθελε τον εκπρόσωπο των ακριτών της Γαύδου να είναι απο το αντρικό φύλο, παρά του ότι στις προηγούμενες εκλογές του 2010 απο τους 13 συμβούλους, οι έξι ήταν γυναίκες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα, οι περίπου 100 ψηφοφόροι (150-160 οι εγγεγραμμένοι) στον Δήμο Γαύδου στις εκλογές της 18ης Μαίου θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ:

Του συνδυασμού με επικεφαλής υποψήφια Δήμαρχο την κα Ευαγγελία Καλλίνικου, η οποία είναι αντιδήμαρχος της Γαύδου
και του συνδυασμού με επικεφαλής υποψήφια Δήμαρχο την κα Σοφία Τσιριντάνη η οποία είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Γαύδου για δύο χρόνια την περίοδο 2007-2010.


Και οι δύο υποψήφιες Δήμαρχοι της Γαύδου έχουν καταρτίσει συνδυασμούς με 15 υποψήφιους συμβούλους , δύο παραπάνω απο τα 13 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Και μερικά χρήσιμα αριθμητικά στοιχεία:

Η Γαύδος σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 158 κατοίκους.

  • Στις δημοτικές εκλογές του 2010 οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν 162
  • Στην κάλπη πήγαν και ψήφισαν τον μοναδικό – τότε – υποψήφιο, Στρατή Λαμπάκη, οι 89 ψηφοφόροι.
  • Όμως απο τους 13 συμβούλους που εξελέγησαν το 2010, οι έξι ήταν γυναίκες της Γαύδου.

Πηγή: flashnews


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button