Εκλογές 2014

Δημοτικές Εκλογές και Παπαγαλάκια αυτών

Οπως καταλαβαίνουμε απο την χθεσινοβραδυνή δημοσιογραφία έχει προκαλέσει πανικό σε συγκεκριμένους κύκλους η δήλωση του κ. Καρατσή περί αποδοχής συγκρότησης φηφοδελτίου κοινής αποδοχής στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Φυσικά στα άτομα που διακατέχονται απο πανικό δεν συμπεριλαμβάνουμε τον κ. Βασιλάκη το χιούμορ του οποίου αναγνωρίζουμε.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εις ότι αφορά τους υπολοίπους που αντέδρασαν άμεσα με δημοσιεύματα περί ασυνέπειας λόγων και πράξεων… η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εδώ και αρκετό καιρό έχει ενημερώσει ότι κάθε ενέργεια στην δημοτική σκακιέρα θα γίνεται υπο το άπλετο φως της ημέρας ή των προβολέων. Τίποτα δεν θα γίνεται στο σκοτάδι ή κάτω απο το τραπέζι.

Γνωρίζαμε λοιπόν – ότι τις τελευταίες ημέρες – υπήρχε μια κινητικότητα στον χώρο της Ν.Δ. σχετικά με υποψηφιότητα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου. Μπορεί να μην υπάρχουν χρίσματα όπως υπήρχαν πριν απο μερικά χρόνια , όμως υπάρχουν ακόμα πολιτικοί σχηματισμοί οι οποίοι προφανώς και οφείλουν να ενδιαφέρονται για τα κοινά του τόπου τους και προφανώς έχουν την δύναμη με την συμμετοχή τους ή όχι σε ένα ψηφοδέλτιο να αλλάξουν ισορροπίες. Βλέπετε εμείς δεν έχουμε μάθει να στρουθοκαμηλίζουμε …


Με βάση αυτήν την λογική και αφού διαβάσαμε προσεκτικά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λασιθίου κάναμε την δήλωση που δημοσιοποιήσαμε χθες βράδυ και δηλώνουμε ανοικτοί ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην συμμετοχή μας σε ένα ψηφοδέλτιο ευρείας αποδοχής. Ευρείας αποδοχής εννοούμε χωρίς κομματικές σκοπιμότητες αλλά και συναλλαγές. Εννοούμε ένα ψηδοδέλτιο όπου ο καθένας μπορεί να φέρει την κομματική του ταυτότητα , την οποία όμως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει προκειμένου να οικοιοπειηθεί την όποια συνολική προσπάθεια.Είναι γνωστό το τι έγινε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και κάτω απο ποιές συνθήκες καταφέραμε να καταθέσουμε ψηφοδέλτιο. Αυτά μπορεί να ανήκουν στο παρελθόν , αποτελούν όμως ανεξάντλητη πηγή εμπειρίας για εμάς. Με βάση την εμπειρία μας αυτή προσδιορίζουμε και την παρούσα στάση μας. Στάση τίμια και πολύ καθαρή. Δηλώσαμε λοιπόν ότι είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε ένα διάλογο για την δημιουργία ενός ψηφοδελτίου ευρείας αποδοχής και μάλιστα η συζήτηση αυτή προτείναμε να γίνει άνευ όρων , δηλαδή να ξεκινήσει απο μηδενική βάση.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Γιατί όμως λέμε απο μηδενική βάση ; Εμείς στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πιστεύουμε ότι όταν θέλεις πραγματικά να συζητήσεις κάτι με κάποιον οφείλεις να ξεκινάς την συζήτηση απο μηδενική βάση. Φυσικά όλα αυτά ισχύουν για κάποιον που επιθυμεί να συζητήσει γιατί κάποιος που δεν επιθυμεί να συζητήσει απλά βάζει όρους για να περνάει η ώρα , να ροκανίζεται ο χρόνος και αποτέλεσμα να μην υπάρχει. Για εμάς προέχει το αποτέλεσμα , πιστεύουμε όπως έχουμε δηλώσει κατ επανάληψη σε ένα άλλο τρόπο Διοίκησης του Δήμου μας , σε ένα μοντέλο στο οποίο θα μπορούν όλοι να συμμετέχουν υγιώς και χωρίς δεσμεύσεις.

Αν όλα αυτά ενοχλούν κάποιους αυτό είναι πρόβλημα τους. Εμείς βαδίζουμε με την απόλυτη συνέπεια των λόγων και των πράξεων μας. Δηλώνουμε ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές ήταν και θα εξακολουθήσουν να είναι για εμάς δημοτικές εκλογές και εκλογές που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αναγνωρίζουμε ότι άλλη καταστροφή ο τόπος μας δεν την αντέχει , συνεπώς μετά απο 7 1/2 χρόνια Δημαρχίας Κουνενάκη ήρθε η ώρα να γνωρίσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου τον άλλο τρόπο σκέψης και ανάπτυξης. Στο κάλεσμα αυτό είναι όλοι καλοδεχούμενοι  , όμως όλοι όσοι θα προτάξουν το συμφέρον του τόπου και μόνο αυτό.

Εμείς απο την πλευρά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την Δημαρχία ανεξάρτητα απο τις ενέργειες και τα καλέσματα που κατά καιρούς βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ομως δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς σε όλα όσα συμβαίνουν και διαδραματίζονται γύρω μας. Την ίδια τακτική είχαμε καθ όλη την διάρκεια της θητείας μας , την ίδια τακτική τηρούμε και τώρα. Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι για το μεγάλο βήμα , όταν και όποτε αυτό σχηματοποιηθεί , είμαστε όμως πανέτοιμοι να ακολουθήσουμε και τον δικό μας καθαρό δρόμο της Επιστροφής … !!!


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button