Εκλογές 2014

Διευκρινήσεις από τον δήμο Αγίου Νικολάου για τον κόμβο Αμμουδίου

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τη διέλευση λεωφορείου από το κυκλικό κόμβο του Αμμουδίου παραθέτουμε τα ακόλουθα, σύμφωνα και με την ενημέρωση που μας έκανε ο συγκοινωνιολόγος κ. Ρέντζος:

1) Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ο κυκλικός κόμβος διαθέτει κυκλικό δακτύλιο, μια λωρίδα εισόδου και μια λωρίδα εξόδου. Η κατασκευή του περιλαμβάνει υπερυψωμένη κεντρική κυκλική νησίδα με μια κατάλληλα διαμορφωμένη περιμετρική ζώνη προς χρήση από βαρέα οχήματα. Υπερέχει δε σημαντικά σε επίπεδο ασφαλείας σε σχέση με αντίστοιχους ισόπεδους με σήμανση ή φωτεινή σηματοδότηση κόμβους, όπως αυτό επιβεβαιώνεται από δεκάδες έρευνες σε Ευρώπη και Αμερική.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

2) Η μελέτη του συγκεκριμένου κόμβου εκπονήθηκε από τον ΟΑΝΑΚ και μελετητής είναι ο κ. Δημήτρης Ρέντζος, συγκοινωνιολόγος, ο οποίος έχει χειριστεί συνολικά το κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης και γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της. Κατασκευάστηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ενώ ήταν γνωστό εξ αρχής ότι ο χώρος είναι περιορισμένος και υπάρχουν κάποια γεωμετρικά προβλήματα.

3) Η κατάσταση που υπήρχε πριν στην περιοχή ήταν τριτοκοσμική και προσβολή για την κοινωνία και τον τουρισμό. Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, προστατεύονται τα οχήματα αλλά κυρίως οι διερχόμενοι, οι λουόμενοι και τα παιδιά που προσπαθούν να περάσουν το δρόμο. Ανάλογη βελτίωση υπάρχει και στους άλλους δύο κόμβους οι οποίοι βελτιώνουν συνολικά την κυκλοφορία και την πρόσβαση στην πόλη


4) Το λεωφορείο που παρουσιάζεται στο βίντεο είναι το νέο μοντέλο τουριστικών λεωφορείων με διπλό άξονα πίσω και μήκος 14 μέτρων αντί του συνήθους με μονό άξονα και μήκους 12 μέτρων. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου οχήματος είναι πράγματι οριακά για τις διαστάσεις του κυκλικού κόμβου, όχι όμως και απαγορευτικά όπως προσπάθησαν να δείξουν.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

5) Επίσης από ότι διαπιστώθηκε στο συγκεκριμένο βίντεο δεν έγινε προσπάθεια να πατηθεί η νησίδα όπως προβλέπεται. Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί μεγάλων οχημάτων ή αυτών με ασυνήθιστο φορτίο πρέπει να ελέγχουν εκ των προτέρων τη δυνατότητα διέλευσης στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

6) Υπάρχουν κανόνες παγκοσμίως οι οποίοι πρέπει να τηρούνται τόσο στη μελέτη και την κατασκευή των κόμβων, όσο και στη κυκλοφορία των οχημάτων.

7) Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου δοκιμάστηκαν συμβατά οχήματα (λεωφορεία διαφόρων τύπων και μεγάλου μήκους οχήματα) και η κίνηση ήταν κανονική.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button