ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Διατηρείται το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή

Θα διατηρήσει τελικά η κυβέρνηση το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή, που νομικά ισχύει από το 1981. Τις προηγούμενες εβδομάδες η κυβέρνηση παρουσιάστηκε έτοιμη να το άρει, ωστόσο τελικά το νομικό πλαίσιο δεν θα αλλάξει.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με την Καθημερινή, την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρηθεί το ασυμβίβαστο την ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Κατά συνέπεια, οι βουλευτές που θα είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή θα πρέπει να παραιτηθούν από την κοινοβουλευτική τους έδρα στην αρχή της τυπικής προεκλογικής περιόδου.

neratzoulis neo

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για τον σταυρό προτίμησης στις επικείμενες ευρωεκλογές.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button