ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Π.Καρατσής: Απάντηση σε δηλώσεις επικεφαλή συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη»Με προσοχή διαβάσαμε τις διεκδικητικές εξαγγελίες του υποψήφιου δημάρχου με το συνδυασμό δικαίωμα στη πόλη, κ. Αντώνη Ζερβού, σε θέματα αρμοδιότητας τοπικών συμβουλίων.Το ερώτημα είναι από ποιό άραγε τις διεκδικεί, αφού όλα αυτά που ζητά, προβλέπονται από το νόμο και είναι οι δήμαρχοι που στέρησαν από τα τοπικά συμβούλια, αρμοδιότητες και πόρους για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.Χαιρόμαστε πραγματικά, γιατί διαπιστώσαμε την πλήρη προσχώρηση του στις δικές μας προτάσεις σε θέματα λειτουργίας των τοπικών συμβουλίων, με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες, δικό τους ετήσιο προϋπολογισμό, την εκτέλεση του οποίου θα έχουν και την ευθύνη.

Μια απλή ανάγνωση της πρόσφατης διακήρυξης μας, θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
Προχωρεί ακόμη και αναφέρετε σε ένα δήμο συμμετοχικό με αποκεντρωμένες αρμοδιότητες και όχι ένα συγκεντρωτικό., δημαρχοκεντρικό σύστημα εξουσίας.Είναι προφανές, ότι δε θέλει να θυμάτε ούτε ο ίδιος τη δημαρχιακή του θητεία, την πλέον συγκεντρωτική και δημαρχοκεντρική, που μόνο με την ασκούμενη εξουσία με του σημερινού δημάρχου μπορεί να συγκριθεί και ταυτιστεί συγχρόνως.

Φαίνεται ότι ούτε τώρα, μετά από 12 χρόνια, δεν έχει αντιληφθεί, ότι είναι ακριβώς αυτός ο λόγος,που τον οδήγησε σε μια βαριά ήττα στις εκλογές του 2002, αν και στηριζόταν από ένα πανίσχυρο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που στον δήμο Αγίου Νικολάου συγκέντρωνε ποσοστά του 60% και άνω.

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να δυσανασχετούμε, επειδή αντιγράφει τις δικές μας θέσεις. Το αντίθετο. Του ζητάμε να αντιγράψει και άλλες από τις προτάσεις μας. Εξάλλου γι αυτό τις δημοσιοποιούμε. Για να γίνουν γνωστές σε όλους και να υιοθετηθούν.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close